Mikolaj Opublikowano 9 Maja 2018 Opublikowano 9 Maja 2018 Ostatnio oddałem rowery do wymiany koła i po wymianie zauważyłem że kolo jakby "latało" góra dół i podczas tego mam duze wibracje w kierownicy nie ukrywam że jest to wkurzające co może być powodem ?
IOO Opublikowano 10 Maja 2018 Opublikowano 10 Maja 2018 W optymistyczne wersji masz albo krzywo założone koło, trzeba je poluzowac i poprawić. Możesz też mieć krzywo zalozonac oponę, czyli trzeba wygenerować oponę. Mniej optymistycznie to masz bicie na kole góra dół. Jak ktoś nie umie centtrowac to czasem są takie babole. To tak na szybko co mi przychodzi do głowy.
Mikolaj Opublikowano 10 Maja 2018 Autor Opublikowano 10 Maja 2018 Dzisiaj odpialem na chwilę hamulce v-brake i to chyba one się obijają bo bez nich nic nie słychać
GrochowaMTB Opublikowano 10 Maja 2018 Opublikowano 10 Maja 2018 32 minuty temu, Mikolaj napisał: Dzisiaj odpialem na chwilę hamulce v-brake i to chyba one się obijają bo bez nich nic nie słychać że co?! Przecież hamulce są nieruchomo. Jeśli jest jakaś nierówność, bicie itp to tylko na kole!
IOO Opublikowano 10 Maja 2018 Opublikowano 10 Maja 2018 (edytowane) Jak koło ma bicie góra dół to hamulce mogą się ocierać o koło. Edytowane 10 Maja 2018 przez SpiderMAN
Rekomendowane odpowiedzi