Skocz do zawartości

Adapter center lock / 6 śrub przy taniej tarczy

Andrzej Sawicki

Rekomendowane odpowiedzi

Andrzej Sawicki
Opublikowano

Myślę o wymianie kół w przełaju i szukam promocji, więc mogę nie mieć wyboru mocowania tarcz. I tu się zdziwiłem, bo adaptery center lock / 6 śrub kosztują tyle samo albo więcej niż proste tarcze 160 mm (to zwykła Tiagra). Czyli w razie czego łatwiej będzie po prostu kupić nowe tarcze niż adaptery. Czy czegoś nie wiem (czy są jakieś ważne zalety mocowania na 6 śrub albo naprawdę tanie adaptery)?

Opublikowano

Podobno tarcza lubi się ruszać na wielowpuście CL. Przy śrubach coś takiego w ogóle nie występuje.

Opublikowano

Też się nad tym zastanawiałem i przewaznie jest to taka sama dyskusja jak nad presta czy auto ;-).

Wysłane z mojego TA-1024 przy użyciu Tapatalka

Andrzej Sawicki
Opublikowano

Dla mnie to jest dyskusja o pieniądze. ;) Dotąd byłem pewien, że adapter kosztuje grosze.

Opublikowano (edytowane)

del

Edytowane przez Gość
Opublikowano

A razem z rowerem nie było takiego adaptera? Do mojego Cube załączyli do pudełeczka.

Andrzej Sawicki
Opublikowano

W rowerze są piasty i tarcze na 6 śrub. W nowych kołach mogą nie być, bo szukam promocji.

Opublikowano
W dniu 11.05.2018 o 00:13, Andrzej Sawicki napisał:

W rowerze są piasty i tarcze na 6 śrub. W nowych kołach mogą nie być, bo szukam promocji.

Dociułaj do budżetu na nowe tarcze :D odpowiednie do kół jakie kupisz.

I po problemie ;)

Andrzej Sawicki
Opublikowano

Budżet mnie nie boli. Nie w kontekście nowych dobrych kół. ;) Bardziej chodzi o zaskoczenie cenami.