Loro Opublikowano 8 Maja 2018 Opublikowano 8 Maja 2018 (edytowane) Witam, na wstępie chciałbym się przywitać ze wszystkimi forumowiczami, gdyż jest to mój pierwszy post Parę dni temu zakupiłem swój pierwszy rower szosowy Concorde mistral 340 na pełnej ultegrze. I tutaj rodzi się moje pytanie, czy ktoś coś kiedyś słyszał o tej marce i może mi o niej powiedzieć coś więcej, bo na internecie o jakieś bardziej szczegółowe informacje na temat tego rowerka jest bardzo ciężko. W załączniku zamieszczam kilka fotek zrobionych od razu po zakupie. Myślicie że maszyna da radę czy raczej pieniądze wyrzucone w błoto? Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam Edytowane 21 Czerwca 2020 przez Loro
js12 Opublikowano 9 Maja 2018 Opublikowano 9 Maja 2018 O marce faktycznie niewiele informacji krąży. Jedynie holenderska wiki coś mówi. A rower - nic tylko zrobić kompletny serwis, pokasować luzy i jeździć. Jaki jest stan układu napędowego? Łańcuch wyciągnięty? A zębatki? Stan klocków? Ile waży całość? Jeszcze na pewno rower wymaga nieco wkładu.
Loro Opublikowano 9 Maja 2018 Autor Opublikowano 9 Maja 2018 Zębatki i łańcuch o dziwo w bardzo dobrym stanie, niestety nie udało mi się ustalić prawdopodobnego przebiegu, ponieważ jestem 3 właścicielem. Klocki były mocno zużyte, przynajmniej tylne, ale to głównie z powodu złego zamontowania ( nierówno się wytarły). Rower rozebrałem do ostatniej śrubki celem zniwelowania luzów i przesmarowania łożysk także pod tym względem jest wszystko okej, waga z tego co ważyłem to +- 9kg. Aktualnie rower stoi w serwisie ponieważ miałem problem z wyregulowaniem przedniej jak i tylnej przerzutki ( z tyłu był krzywy hak prawdopodobnie po wywrotce).
Rekomendowane odpowiedzi