Skocz do zawartości

Jakie opony na błoto 29' system bezdętkowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, aktualnie śmigam na RaceKingach 2.2. Ostatnio wybrałem się do lasu w dość ciężki teren i szczególnie w błocie opony nie dawały rady, piach, liście nie było najgorzej w porównaniu z drugim rowerem (jechałem z kolegą, jego opony to jakiś no name ale ma dość duże i rzadziej rozstawione klocki na bieżniku). Jakie modele są warte zainteresowania? Ewentualnie w jakich sytuacjach będą gorsze od obecnych? Nie boje się większych oporów toczenia (od tego jest szosa), głośnego wycia podczas jady na asfalcie ani nawet szybszego zużycia.

Opublikowano

Schwalbe Magic Mary SG - Verstar na przód i Trailstar na tył:D

• Pomógł 1
Opublikowano

Magic Mary jak kolega wyżej, a jeśli chcesz mniej agresywnie to Maxxis Beaver. Opony na błoto są cięższe więc na podjazdach i przy przyśpieszaniu możesz poczuć różnicę.... ale jak jest błoto to kogo tam obchodzi te 100 gram :)

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi. Magic Mary dla rozmiaru 29' znalazłem tylko o szerokości 2.35, jest duża różnica w sprawności w terenie między rozmiarami 2.0 i takimi 2.35? Ze względu na miejsce między widełkami (zgarniają sporo błota z opon) myślałem o czymś bliżej 2.0. Waga opon ma niewielkie znaczenie, nie ścigam się na zawodach, sam ważę 90kg więc i tak nie śmigam lekkim zestawem :)