rzamek Opublikowano 8 Maja 2018 Opublikowano 8 Maja 2018 Dotychczas byłem obserwatorem, czas zostać czynnym obserwatorem :) Wydaje mi się, że odpowiedni dział... Mam problem i może ktoś coś podpowie - po kilku kilometrach dopada mnie ból w okolicy prawej pachwiny (bardziej od strony pośladka). Nigdy tego nie miałem. W poprzednich latach jeździłem i nie było problemu. Żadne ustawienia siodełka nie zostały zmienione. Jedynie moja waga uległa zmianie +10kg. Czy powodem mogą być nadmiarowe kilogramy wywołujące większy nacisk? Podpowiedzcie coś :-)
Gość Opublikowano 8 Maja 2018 Opublikowano 8 Maja 2018 Odpowiadając na pytanie, tak... Zwiększenie wagi może być problemem. Dwa, czy siodełko masz ustawione zgodnie ze sztuką w poziomie i na odpowiedniej wysokości? Czy siodło masz odpowiedniej szerokości? Taki krótki tutorial ->
Franz Mauer Opublikowano 8 Maja 2018 Opublikowano 8 Maja 2018 3 godziny temu, SpiderMAN napisał: Odpowiadając na pytanie, tak... Zwiększenie wagi może być problemem. ???? @rzamek Miałeś jakąś przerwę i jak długą w jeździe na rowerze? Czy ten ból pojawia się za każdym razem i czy tylko podczas jazdy na rowerze? Na pewno na wstępie proponowałbym udać sie do lekarza, a dlaczego: https://wylecz.to/pl/choroby/chirurgia/bol-w-pachwinie.html#close Jak przeczytasz - ból w pachwinie nie jest jednostką chorobową, ale zwykle objawem powiązanym z jakimiś chorobowymi zmianami. Czasem jest to po prostu wynik nadwyrężenia przez wysiłek, ale zwykle po odpoczynku mija. Jeśli pojawia Ci sie za każdym razem to tym bardziej udaj sie do lekarza.
rzamek Opublikowano 9 Maja 2018 Autor Opublikowano 9 Maja 2018 Przez ostatnie 2 lata mało jeździłem, bo miałem dosyć ciężką fizyczną pracę. W zeszłym roku nic mnie nie bolało. Przerwę miałem około pół roku. Jak wsiadłem na rower po około pół godziny zaczęło boleć. Boli tylko i wyłącznie na rowerze. Na razie bardziej podejrzewam ucisk mojego ciężkiego zada na siodełko. Ból nie występuje typowo w pachwinie, a bardziej od tyłu w miejscu połączenia uda z pośladkiem. Ustawię jeszcze raz siodełko zgodnie z filmem powyżej i poobserwuję czy będzie jakaś zmiana.
Zbysio Opublikowano 9 Maja 2018 Opublikowano 9 Maja 2018 Podejrzewam, że masz za wąskie siodełko i krawędzią uciska. Nie zdarzyło się, że obtarło tu i tam?
rzamek Opublikowano 9 Maja 2018 Autor Opublikowano 9 Maja 2018 Zacznę od ustawienia siodła na nowo. Jak to nie pomoże to pomyślę o zmianie na inne. W gwarze mechaników - "jeździć, obserwować"
Rekomendowane odpowiedzi