TomaszBiegus Opublikowano 6 Maja 2018 Opublikowano 6 Maja 2018 Części co myślicie o takiej sztycy może ktoś mam ?https://www.aliexpress.com/item/32810574030/32810574030.html?shortkey=jeEzyIfm&addresstype=600
Gość Opublikowano 7 Maja 2018 Opublikowano 7 Maja 2018 9 godzin temu, TomaszBiegus napisał: Części co myślicie o takiej sztycy może ktoś mam ?https://www.aliexpress.com/item/32810574030/32810574030.html?shortkey=jeEzyIfm&addresstype=600 Wolałbym kupić Gianta... https://www.giant-bicycles.com/pl/sztyca-regulowana-contact-switch--z-manetka-2-3x Nić to Chińskie cudo.
jastu Opublikowano 18 Lutego 2019 Opublikowano 18 Lutego 2019 Odkopię, czy ktoś uzywa tą sztukę od Satori?
piciu256 Opublikowano 12 Maja 2019 Opublikowano 12 Maja 2019 Odkopię by napisać że ta sztyca chodzi też pod nazwą RSP Plummet, ogólnie jest ciężka ale lepsza od najtańszych KS'ów będąc tańszą zarazem. Zamówiłem sobie za 320 z przesyłką, jak ktoś przypomni to napiszę swoją opinię kiedy trochę poużywam
Kruk Opublikowano 12 Maja 2019 Opublikowano 12 Maja 2019 Noo to daj znać koniecznie bo serio to tanizna jak za sztycę regulowaną
Gość Opublikowano 12 Maja 2019 Opublikowano 12 Maja 2019 (edytowane) To jej używam, pod nazwą RSP Edytowane 22 Maja 2019 przez Gość
piciu256 Opublikowano 22 Maja 2019 Opublikowano 22 Maja 2019 Sztyca dotarła, zamontowana. Pierwsze wrażenia pozytywne, wysokość przy 150mm skoku taka sama jak Command Post 125mm, działa płynnie i bezstopniowo zamiast 3 punktów a przedewszystkim w odróżnieniu do poprzednika- trzyma ten punkt w którym się ją ustawi zamiast strzelać w krocze kiedy jej się podoba... Szybkość powrotu większa od budżetowych KS'ów czy Giant contact switch, tamte jak dla mnie są za wolne, dodatkowy plus to wyraźne stuknięcie u szczytu oraz bardzo mały luz na boki (dosłownie minimalny) i brak rozciągania pod ciężarem roweru. Z minusów to dość spora siła aktywacji oraz słaba manetka fabryczna, za to wygodniejsza niż konkurencji (bo większa) zdecydowanie warto dokupić jakąś ztto czy inną za 80 z aliexpress, ja chciałem użyć przerobionej manetki Sram, jednak duża siła aktywacji niestety kosztowała mnie linkę teflonową bo końcówka elektryczna za słabo trzymała Oczywiście o trwałości się nie wypowiem, ale jeśli wierzyć tym szczątkowym informacją które znalazłem- powinna wytrzymać ze 2 lata bez problemu, jedynie trzeba czyścić wnętrzności co jakiś czas.
Kruk Opublikowano 22 Maja 2019 Opublikowano 22 Maja 2019 Po rób jakieś fotki jak to wygląda albo krótki filmik z pracy
piciu256 Opublikowano 22 Maja 2019 Opublikowano 22 Maja 2019 Zrobię filmik bo też chciałem wiedzieć przed zakupem i nic nie znalazłem, ale najwcześniej jutro. Najpewniej w weekend znajdę czas dopiero.
Kruk Opublikowano 22 Maja 2019 Opublikowano 22 Maja 2019 Noo warto warto, może kogoś to przekona aa i podaj najlepiej link do sprzedawcy na alli, skoro Tobie przyszło to już jest plus
piciu256 Opublikowano 23 Maja 2019 Opublikowano 23 Maja 2019 (edytowane) Zapodaję linka, bez komentarza, ale widać jak działa, więcej informacji w opisie. Edytowane 23 Maja 2019 przez piciu256 Dodanie linku... 1
mp3playerfan Opublikowano 28 Maja 2019 Opublikowano 28 Maja 2019 Hehe widze że te sztyce z Ali są popularne. Ja też kupiłem ale wybrałem zapłate przez Paypla bo no niby można do 0,5 roku wysłać za free z powrotem do sprzedawcy gdyby było coś nie tak. Przerobiłem manetkę Sram żeby działała ze sztycą ( nic nie piłowałem, udało się ja zablokować żeby dźwignia działała bez problemu ) i dokupiłem baryłkę skręcaną: https://allegro.pl/oferta/koncowka-barylka-skrecana-okucie-linki-gazu-7826366303 Tak to u mnie wygląda: https://youtu.be/iTjD2dKxXv8 Śmiga fajnie ale będę musiał pozbyć się tej krótszej dźwigni w manetce bo siła przyzwyczajeń jest duża. Swoją drogą szkoda że nie można uzyć tej krótszej dźwigni zamiast tej dłuższej. Manetka która jest ze sztycą jest taka sobie ale prowadzenie pancerza beznadziejne. Zobaczymy jak z trwałością tej sztcy. W górach w tym sezonie jeszcze nie byłem ale po lesie sztyca daje 100% więcej zabawy, udalo mi się zrozumieć w końcu o co chodzi z bunny hopem :)
piciu256 Opublikowano 31 Maja 2019 Opublikowano 31 Maja 2019 Cierpliwość nie dała czekać miesiąc, jak ktoś chce to będę miał manetkę Ztto na łożysku w cenie zakupu tj. 90zł, z manetką 1x ta sztyca już nie jest super w tej cenie, jest po prostu super! Aktywacja może trochę trudniejsza niż najlepsze, ale z większą dźwignią jaką oferuje manetka pod kierownicą można bardzo precyzyjnie dawkować prędkość powrotu bez przykładania dużej siły
mp3playerfan Opublikowano 4 Lipca 2019 Opublikowano 4 Lipca 2019 Też kupiłem tą manetkę ZTTO - udało się ją wyrwać za niecałe 60 zł. Nie chciało mi się ucinać manetki Sram X9. Jest różnica - lepiej można wyregulować położenie na kierownicy + jest mniejsza dźwignia względem manetki przerzutki. Wykonanie manetki ogolnie ok choć można się przyczepić do: Śruba baryłkowa - zbyt płytka - zamieniłem z jakiejś starej manetki i jest ok Dodatkowo dodałem podkładkę pod śrubę łączącą manetke z kierownicą -zwiekszy to żywotność uchwytu -dziwne że nie dodali. Reszte zobaczymy w praniu choć uważam że ta manetka powinna kosztować max 40 zł.
mp3playerfan Opublikowano 21 Lipca 2019 Opublikowano 21 Lipca 2019 (edytowane) Sztyca rządzi. W górach rewelacja. Dzieki tej sztycy polubilem się z podjazdami. Zjazdy wiadomo. Najfaniejsza jest płynność zjazd - podjazd. Sztyca + manetka warta każdej złotówki. Zobaczymy jak z trwałością. Edytowane 21 Lipca 2019 przez mp3playerfan
Fimala Opublikowano 2 Maja 2020 Opublikowano 2 Maja 2020 W dniu 23.05.2019 o 14:21, piciu256 napisał: Zapodaję linka, bez komentarza, ale widać jak działa, więcej informacji w opisie. W dniu 21.07.2019 o 19:43, mp3playerfan napisał: Sztyca rządzi. W górach rewelacja. Dzieki tej sztycy polubilem się z podjazdami. Zjazdy wiadomo. Najfaniejsza jest płynność zjazd - podjazd. Sztyca + manetka warta każdej złotówki. Zobaczymy jak z trwałością. Panowie jak ta sztyca Satori po dłuższym użytkowaniu?
piciu256 Opublikowano 2 Maja 2020 Opublikowano 2 Maja 2020 Oficjalnie rok w użyciu, bez zmian- luzy trochę większe niż były, ale nadal działa płynnie i trzyma sztywno. Chyba już wspomniałem że dosyć szybko anoda się przytarła, ale wycieranie zdaje się nie postępować, wygląda na to że się dotarło po prostu Pod filmem już wspominałem iż nadal uważam że warto ją kupić, co prawda jest jednorazowa z braku wymiennych ślizgów, ale jeśli 2 lata lub więcej wytrzyma (na co się zapowiada) to mimo to warto. Z drugiej strony warto rozszerzyć budżet o 100zł i polować na coś bardziej długowiecznego używanego, jedyny problem jest taki że większość sztyc z tego co widzę ma bardzo wysoki stack, a ta dosyć niski (50mm vs 60 Fox transfer np.) przez co wiele sztyc u mnie nie wejdzie 150mm jak ta, krótszej nie chcę, także na następną sztycę raczej wybiorę Oneup, wejdzie 170mm skoku Ale to trochę większy budżet lub długie polowanie.
vdcmike Opublikowano 3 Maja 2020 Opublikowano 3 Maja 2020 To jedna z nielicznych dropperów zdobiona z taniego ale zarazem lichego stopu 6061 - jest on stosunkowo miękki i nie da się na nim wytworzyć tak trwałej anody jak na 7075 i bliskopochodnych. No ale coś za coś...
Gość Opublikowano 3 Maja 2020 Opublikowano 3 Maja 2020 @piciu256 weź ja rozkręć nie jest to skomplikowane i przesmaruj ,na pewno jej pomoże anoda się nie będzie ścierać co do luzu bocznego w środku jest ślizg taki plastikowy dzięki niemu sztyca nie rusza się na boki ,jednak z czasem może się bardziej ścierać i luz zwyczajnie się powiększy
IOO Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Opublikowano 14 Sierpnia 2020 A wiecie może czy ta nowa manetka Shimano bedzie z nią współpracować? https://www.cyklomania.pl/shimano-dzwignia-sztycy-regulowanej-sl-mt500-il-i-spec-ev,id16151.html
Gość Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Powinna bez problemuNie ma sytuacji jak w przerzutce że musi być ten sam uciąg linkiPodpinasz linkę i śmiga
piciu256 Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Będzie na pewno, manetka jak manetka... Ale 75zł damn, przy tej cenie powala wszelkie ztto i nie warto się już bawić w przeróbkę manetki od przerzutki... Za 200+ XT kupić nie chciałem a to kusi mimo że już mam samoróbkę 🤔
IOO Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Teraz tylko pytanie czy zamawiać satori za niecałe 300, liczę że z kuponami wyjdzie 250 czy kupić KS za jakieś 450-500? Do obu i tak by trzeba dokupić manetke
piciu256 Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Satori ma dosyć niski stacji także chodzi 150 gdzie taki ks tylko 125mm, ale jeśli z tym nie ma problemu to bym kupił... Tranzx Bo tani KS jakiś specjalnie trwały nie jest ponoć.
IOO Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Opublikowano 14 Sierpnia 2020 5 godzin temu, piciu256 napisał: Satori ma dosyć niski stacji także chodzi 150 gdzie taki ks tylko 125mm, ale jeśli z tym nie ma problemu to bym kupił... Tranzx Bo tani KS jakiś specjalnie trwały nie jest ponoć. Tylko to już 600 zł.
Rekomendowane odpowiedzi