Skocz do zawartości

POMOC Kompatybilność przerzutki przedniej 3x8 do innych

Maćko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jest to mój pierwszy post na forum mianowicie o co mi chodzi posiadam rower B'Twin RR 520 na kołach 27,5 cala z popularnej sieci sklepów Decathlon dla innych rower MTB za 1299zł nie istnieje, ale ja bogaty nie jestem zbierałem na niego ponad 2 lata i z zakupu jestem bardzo zadowolony długo i bezawaryjnie jeżdżony regularnie serwisowany przeze mnie. Jako jedyny rower posiada (kasetę, osprzęt sram = korba, manetki, przerzutka tył, kaseta) co do innych rowerów w cenie 1500zł które oglądałem posiadały one osprzęt Shimano Altus/Acera na które byłem uczulony z racji wypadku na poprzednim rowerze (pękniecie wózka ACERA :( i łańcucha który wkręcił się w szprychy) i wolnobiegi, no name V-brake. PYTANIE: A więc do sedna zbieram pieniążki na nową przerzutkę przednią aktualnie fabrycznie RR 520 jest wyposażony w Microshift MS22 który jest jakby to powiedzieć słaby przełożenia są wyregulowane ale nie wchodzą jak powinny  czasami przerzuca mi łańcuch za 3-ci blat albo z 2-gi blat korby jest to uciążliwe jakby żyła własnym życiem. Proszę o dobre wytłumaczenie i ewentualne doradzenie czy napęd jest kompatybilny: Manetki Sram X4 3x8 , tylna przerzutka Sram X3, Kaseta 8-rzędów Sram PG820 i Korba Sram 3 blaty i teraz chcę zmienić przednią przerzutkę na coś od Sram albo Shimano(jeśli będzie kompatybilna z manetkami Sram X4). Mianowicie czy jest jakieś znaczenie jeśli przerzutka przednia jest przeznaczona na napęd 3x9/10/11 czy będzie ona działała na moim 3x8

Cytat

Jest napisane do manetek SRAM X4: kompatybilne: pracuje na 8 biegów, ESP 1:1 przerzutki tylne SRAM, przerzutki przednie Shimano i SRAM

Jeszcze jedno linka jest poprowadzona od dołu do przerzutki i takie poboczne mam nóżkę przytwierdzoną i serwisant przy zakupie instalując powiedział że tak musie być i nic nie będzie z linką że tak obciera wstawię zdjęcia poglądowe oczywiście. jeśli coś będzie dla was niejasne postaram się z precyzować pytania :) 

Pozdrawiam Maćko

microshift-przednia-przerzutka.jpg 2. obciera o ten montaż znacznie linka jest bardzo naprężona  NGMzODRhNi5qcGc=.jpg