bongkox Opublikowano 5 Maja 2018 Opublikowano 5 Maja 2018 Hej! Od roku jestem w posiadaniu Treka X-caliber 9 2017. W związku z tym ,że lubię zmiany naszła mnie myśl aby sprzedać rower dołożyć i kupić coś nowego, zakładając budżet do 6 tys. Przeglądając oferty w tej kwocie brałem pod uwagę treka x-caliber 9 2018 , Krossa level 9.0. Chciałem się was doradzić czy taka przesiadka ma jednak sens czy lepiej inwestować w upgrade mojego x-calibra 2017?
trollu Opublikowano 5 Maja 2018 Opublikowano 5 Maja 2018 jako że nie widać żadnych argumentów dla których szukasz nowego roweru, domyślam się, że chcesz po prostu coś nowego. Ciężko mówić w takim wypadku o jakichś racjonalnych pobudkach i sensie zmiany. Rama X-calibra 2017 a 2018 dośc mocno się różni, geo jest praktycznie to samo ale nowa ma boost, prowadzenie przewodu do sztycy regulowanej, taper. Kwestia czy tego potrzebujesz
bongkox Opublikowano 5 Maja 2018 Autor Opublikowano 5 Maja 2018 Po prostu chciałem coś świeżego, ale patrząc na to ,że swój rower sprzedałbym za jakieś 3 tys. nie wiem czy jest sens, czy za mało nie zyskuję na takiej przesiadce.
revolta1 Opublikowano 6 Maja 2018 Opublikowano 6 Maja 2018 Bylem jakis czas temu w poteznym sklepie rowerowym rozmawialem z mlodym sprzedawca i doslownie zadalem mu te same pytanie mam x calibra 9 i chce zmienic na inny .kasa to 6 tys . 45minut chodzenia ogladania rowerow sprawdzania specyfikacji itd . na koniec pytanie z jego strony .ale po co ? No i zostalem przy c calibrze Jak nie zmieniasz diametralnie rodzaju terenu. stylu jazdy itd .to ........
IOO Opublikowano 6 Maja 2018 Opublikowano 6 Maja 2018 To może lepiej zainwestuj w lepsze koła lub amora. Zysk powinien być większy.
bongkox Opublikowano 6 Maja 2018 Autor Opublikowano 6 Maja 2018 55 minut temu, IOO napisał: To może lepiej zainwestuj w lepsze koła lub amora. Zysk powinien być większy. Taka opcje też przyjmuje myślałem nad zmianą najpierw hebli i z czasem kół. Bo patrząc trzeźwym okiem na calibra 9 2018 zyskuje chyba tylko nową ramę.
revolta1 Opublikowano 6 Maja 2018 Opublikowano 6 Maja 2018 No i trzeba dolozyc po sprzedazy twojego jakies 2 tys
bongkox Opublikowano 6 Maja 2018 Autor Opublikowano 6 Maja 2018 Zakładając ,że uda się dostać za mojego jakieś 3 tys.
revolta1 Opublikowano 6 Maja 2018 Opublikowano 6 Maja 2018 Ja swojego w 2016 roku . x calibra 9 z roku 2015 kupilem nowego za 2800Zl
Rekomendowane odpowiedzi