Skocz do zawartości

CUBE ANALOG 2018 - Zepsuta Korba 3x9

GlebaCube

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 
Proszę o poradę . Sprawa wygląda następująco . 
Jakiś czas temu kupiłem nowego cuba analoga , wymieniłem w nim pedały na platformówki , lecz pedały sie zajechały i musiałem tym czasowo włożyć z powrotem oryginalne pedały CUBA , lecz niestety tutaj sprawa się kąplikuję bo prawdopodobnie przez moją nieuwagę przekręciłem gwint w lewym ramieniu korby .. Zorientowałem i o tym dopiero jak przejechałem okolo 15 km i pedał raptem wyleciał .
Moje pytanie brzmi
-Czy muszę wymienić całą korbę na nową czy jest mozliwość np nagwintowania "tej dziury do wkrecenia pedału"
-Jeżeli już wymieniać to czy na ten sam model 
KORBA SHIMANO ALTUS 40T FC-M2000 czy np opłaca sie dołożyć około 100 zl np i idzie znaleśc cos lepszego 
-Czy jest możliwość ze przyjmą mi to na gwarancje 

Prosze o wyrozumiałe odpowiedzi , jestem laikiem , dopiero łykam kolarstwa i cały czas się ucze. Pozdro

Opublikowano

Można wkręcić specjalną tulejkę i korba normalnie funkcjonuje, robili mi coś takiego, ale to było lewe ramię nie do dostania, natomiast u Ciebie ostatecznie można dokupić lewe ramię. Czy uznają gwarancję? Pewnie powiedzą że źle wkręciłeś i tyle, zapytać można.

Opublikowano

Okej dziękuje . Byłem dzisiaj w serwisie i powiedzieli mi ,że lepiej wymienić i chyba faktycznie mana racje (za tania korba ,żeby się bawić w coś takiego ) .