Wojtek_S Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 9 godzin temu, Maki napisał: Nic specjalnego. Normalna jazda mtb Nie mam pojęcia skąd takie przebiegi u Ciebie wytrzymuje. W szosie łańcuch Ultegry zajeżdżam po około 7kkm, a warunki pracy o wiele lepsze niźli MTB.
Red Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Jeździ tak samo jak przestrzega ortografii. To dlatego.
MadOnion Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Dnia 4.04.2017 o 07:56, Przemo napisał: Dlatego własnie pisałem ... Shimano Jesteś pewny, że to Shimano ; ) ?
Korbadeusz Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 A może ktoś coś powie o Connexach? Wiem, wykracza po za temat, ale warto skoro o łańcuchach mowa
Bartekowy Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 1 godzinę temu, Korbadeusz napisał: A może ktoś coś powie o Connexach? Wiem, wykracza po za temat, ale warto skoro o łańcuchach mowa Zobacz tu moje ostatnie pytanie na grupie o te łańcuchy. Może nie ma konkretów, ale kilka osób się wypowiedziało na temat tego producenta
Red Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Nie każdy jest na grupie a jest ona zamknięta jak jakaś sekta i nie można jej przeglądać Sam Connex jest chwalony przez użytkowników za trwałość i podobno najlepszą spinkę. W szufladzie mam czarnego Connex'a ale na razie czeka na swój czas.
Przemo Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 16 godzin temu, MadOnion napisał: Jesteś pewny, że to Shimano ; ) ? Wg opisu użytkownika z forum gdzie to znalazłem to TAK
Maki Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 17 godzin temu, Wojtek_S napisał: Nie mam pojęcia skąd takie przebiegi u Ciebie wytrzymuje. W szosie łańcuch Ultegry zajeżdżam po około 7kkm, a warunki pracy o wiele lepsze niźli MTB. Podkresle ze smigalem do konca kasety gdzie bylo widac ze sporo ma przejechane ( oczywiscie ostre jak szpikulce nie byly). Oczywiscie kola zebate na korbie tez do wymiany byly.
Bartekowy Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 (edytowane) 14 godzin temu, Red napisał: Nie każdy jest na grupie a jest ona zamknięta jak jakaś sekta i nie można jej przeglądać Szkoda. Grupa Szajbajk Youtubless.. była chyba otwarta Edytowane 14 Kwietnia 2017 przez Bartekowy
Rafal_P Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Ja teraz do nowo skompletowanego napędu 11s założyłem Connexa 11s0, za jakiś czas coś będę mógł powiedzieć jak się sprawuje.Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
Wojtek_S Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Dnia 14.04.2017 o 09:06, Maki napisał: Podkresle ze smigalem do konca kasety gdzie bylo widac ze sporo ma przejechane ( oczywiscie ostre jak szpikulce nie byly). Oczywiscie kola zebate na korbie tez do wymiany byly. No to Panie, insza inszość Moja kaseta w MTB juz bez problemu 3ci łańcuch przyjęła. Jeszcze ze 2 przed nią. Wszystko jasne
Wojtek_S Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Dnia 13.04.2017 o 16:34, Korbadeusz napisał: A może ktoś coś powie o Connexach? Wiem, wykracza po za temat, ale warto skoro o łańcuchach mowa Connex miałem jeden. Złoty. Nie chciał ni cholery współpracować z Shimano 105 5700. Albo na górnych koronkach nie chciał wrzucać płynnie, albo na dolnych. Nie dało się tego za cholerę wyregulować. Wywaliłem i więcej go nie chcę.
Wojtek_S Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Dnia 13.04.2017 o 22:32, Red napisał: najlepszą spinkę Tak, spinka jest świetna. Używam jej w szosie i MTB. Jedna i druga już chyba z 5 łańcuchów przeżyły. Chyba jest wieczna, bo rozpinasz ją bez narzędzi. Trzeba tylko dobrze założyć i nie odwrócić do góry nogami. Warta swojej ceny.
Maki Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 57 minut temu, Wojtek_S napisał: No to Panie, insza inszość Moja kaseta w MTB juz bez problemu 3ci łańcuch przyjęła. Jeszcze ze 2 przed nią. Wszystko jasne Dlatego licze ze na 2 lancuchach zrobie te min. 20 tys. a moze i 25tys.
Wojtek_S Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 1 minutę temu, Maki napisał: Dlatego licze ze na 2 lancuchach zrobie te min. 20 tys. a moze i 25tys. A ile Cię kosztuje wymiana napędu: kaseta i blaty?
Wojtek_S Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 20 godzin temu, Maki napisał: Okolo 350zl. To sprawdzę ile łańcuchów moja kaseta przeżyje. Za 5 lat napiszę o wyniku i okaże się co jest bardziej opłacalne
Dominik S. Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Hejka! Dorzucam coś od siebie do kociołka. Łańcuch KMC X9.73 po 500 km. Dwa ogniwa pęknięte i to miały być ostatnie dwa pęknięte ogniwa łańcucha KMC w moim rowerze. Innymi słowy szukałem czegoś innego. Tak się jednak złożyło, że teraz w moim napędzie wisi X9.93, a to wszystko za sprawą bardzo fachowej obsługi klienta ze strony europejskiego przedstawiciela KMC na Europę (po przesłaniu zdjęć i wypełnieniu formularza gwarancyjnego zadeklarował wysyłkę nowego łańcucha). Ponadto, kiedy jeszcze przed rozwiązaniem sprawy u przedstawiciela KMC, poszedłem do sklepu gdzie zakupiłem ten feralny łańcuch, otrzymałem przyzwoity rabat i przeprosiny w imieniu sklepu. Generalnie KMC dostało jeszcze jedną szansę, zobaczymy. Dotychczas, po wielu kilometrach, nie mogę złego słowa powiedzieć. P.S. Jeżeli ktoś miałby jakiekolwiek problemy z łańcuchami KMC, polecam uderzyć do europejskiego przedstawiciela (ja pisałem wiadomość prywatną na Facebook'u)
LukasFR22 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 (edytowane) Ja w zjazdówce mam KMC X9 i chodzi bardzo cicho w sumie tak samo jak i Shimano XT. Nigdy w życiu nie zdarzyło mi się żeby mi pękł lańcuch Edytowane 23 Kwietnia 2017 przez LukasFR22
alfine-11 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Dalej twierdzę , że takie pęknięcia są spowodowane losową wadą materiału po prostu trzeba mieć "szczęście" do kupienia takiego łańcucha
Maki Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Dnia 23.04.2017 o 13:35, alfine-11 napisał: Dalej twierdzę , że takie pęknięcia są spowodowane losową wadą materiału po prostu trzeba mieć "szczęście" do kupienia takiego łańcucha Tez tak mi sie wydaje. Widzialem w necie juz kilka przypadkow pekniecia w taki sam sposob lancucha KMC ale mysle ze to ze wzgladu iz internet jest tak duzy ze zebranie kilku takich samych uszkodzen nie stanowi jakiegos problemu.
MadOnion Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 (edytowane) Dnia 14.04.2017 o 08:02, Przemo napisał: Wg opisu użytkownika z forum gdzie to znalazłem to TAK No to muszę Ciebie rozczarować bo to KMC :] Edytowane 26 Kwietnia 2017 przez MadOnion
dziarski.chenk Opublikowano 26 Lipca 2018 Opublikowano 26 Lipca 2018 Czy łańcuchy sram 11speed są kompatybilne z napędem shimano 1x11 xt?
ufo000000 Opublikowano 22 Lipca 2022 Opublikowano 22 Lipca 2022 Witam szanowni forumowicze. Temat stary, ale trafiłem na niego kupując łancuch. I założyłem konto po to, żeby potomni mieli świadomość, że szanowny Pan Przemo na starcie powiedział to, co się dzieje z ich wynalazkami. KMC daje tak cudowną złączke do łańcucha, że lepszym rozwiązaniem byłoby dodawanie 10 cm druta do każdej sprzedanej sztuki, jak bym drutem związał to bym więcej przejechał. Przejechałem całe 12 km i przy silniejszym nacisku TRZASK i latam szukać łancucha... No ludzie... A miałem zapasową kupić bo czytałem, że dają lipne łączenie, ale sklep już był zamknięty i miałem to zrobić na zajutrz, a nie przyszło mi do głowy, że po 12 km jazdy będę musiał z buta 6 km do domu wracać...
Rekomendowane odpowiedzi