Skocz do zawartości

Adapter Mocowania Do Ramy, czy się opłaca?

Szweis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam pewien dylemat, jeśli kupię ten Adapter, to jest duża szansa, że mogę stracić tylko pieniądze, bo nie wiem czy jest on wytrzymały i stabilny.

Jeśli jest tutaj osoba, która posiadała, lub aktualnie posiada to prosiłbym, aby przedstawiła swoje zdanie. Oczywiście inne osoby także mogą się wypowiadać na ten temat. :)

Dziekuję z góry osobą zaangazowanym i Pozdrawiam

Opublikowano

To po tygodniu pęka. Gwinty do których są mocowane te adaptery są dużo słabsze od tych do których mocujesz hamulec

Opublikowano
6 minut temu, lukster52 napisał:

To po tygodniu pęka. Gwinty do których są mocowane te adaptery są dużo słabsze od tych do których mocujesz hamulec

Możliwe, lecz bardziej prawdopodobne jest pęknięcie na hydraulicznych hamulcach, lub na mechanikach z dobrej firmy.

Takie jest moje zdanie, jeśli się mylę, to proszę mnie poprawić. Nie wiem czy miałeś te urządzenie, bo nie napisałeś, więc nie wiem czy mogę Ci do końca wierzyć. :/

Opublikowano

Zastanawiałem się nad takim rozwiązaniem do roweru żony, ale sobie darowałem.

Dla lekkiej osoby, jeżdżącej rekreacyjnie może i się to sprawdzi. Tylko, ze takiej osobie w zupełności wystarczą v-brake. Jeśli ktoś waży 90-100 kg i jeździ agresywnie to wydaje mi się, że kwestią czasu jest kiedy mu pęknie albo adapter albo rama