FxTemplarii Opublikowano 3 Maja 2018 Opublikowano 3 Maja 2018 (edytowane) Witam! Ostatnio postanowiłem wymienić łańcuch w swoim sprzęcie gdyż już prawie wpadał przymiar na 0.75 a ja nie chciałem zajechać kasety. Tylko teraz kwestia jest taka. Wymieniliśmy łańcuch z kolegą na taki sam jaki był poprzednio czyli KMC 11x93 który obecnie jest 1 ogniwo dłuższy od poprzedniego. I teraz rzecz jest następująca, przy mocniejszym przyciśnięciu łańcuch po prostu przeskakuje. Boję się że to jest zużyta kaseta lub za długi łańcuch. Dlatego proszę o ocenę stanu kasety i w miarę możliwości wytłumaczenie mi od czego to może być. Kaseta to 105 5800 11-32 Edytowane 3 Maja 2018 przez FxTemplarii Dodanie zdjęć
motor90 Opublikowano 3 Maja 2018 Opublikowano 3 Maja 2018 na oko kaseta nie wygląda najgorzej, nie widać zadziorów natomiast napewno zęby będą wyciągnięte względem nowej, natomiast nowy łańcuch potrzebuje czasu żeby się ułożyć także na początku nawet nie jest wskazane go cisnąć nawet gdyby był to nowy napęd, a przy używanej kasecie dałbym mu z 50 km na dopasowanie
FxTemplarii Opublikowano 5 Maja 2018 Autor Opublikowano 5 Maja 2018 No dobrze. Przejechałem obecnie powyżej 100km na tym łańcuchu i niestety ale hałas który słychać z napędu + skakanie łańcucha nie ustało. Chyba będę musiał się przemęczyć jakoś do końcówki maja bo niestety brak kasy na kasetę.
Rekomendowane odpowiedzi