Skocz do zawartości

KELLYS Gate 70 2018 czy to rozsądny wybór?

WOJ-TECH

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od kilku tygodni rozglądam się w tej kategorii rowerów z zamiarem kupna i jak na razie Kellys Gate 70 2018 jest moim faworytem. W tych granicach cenowych rower z takim osprzętem i tak miły dla oka to rzadkość. Wcześniej celowałem w Unibike Expert 29... Osprzętowo wychodzą dosyć podobnie, jednakże Kellys wypada znacznie lepiej pod względem stylistyki. Krótko mówiąc "brałbym". Można wiedzieć gdzie dają na niego taką fajną cenę? 😊

Opublikowano

Taką cenę wynegocjowałem w sklepie "ROOWEROMANIA" w Szamotułach ( mają tez sklep w Obornikach i chyba w Poznaniu) rowerek wygodny, napęd pracuje świetnie - nic tylko śmigać. Nie wiem czy w tej cenie znalazłbym coś lepszego.

• Pomógł 1
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć. Napisz kilka słów o tym cudeńku. Pierwsze (miesięczne) wrażenia. Na co zwrócić uwagę, bo nie ukrywam ledwo co kupiłem takie cudeńko i chciałbym się przygotować na ewentualne miny (o ile są).

PS.

Dla chcących dokonać zakupu tego roweru i lubiących się targować powiem że na dzień dziecka można wyrwać ten prezent za równe 4 kółeczka (zł). Jak dla mnie to cena jesienna w czerwcu. 

Opublikowano

cześć Darjon,

Gdzie wynegocjowałeś taką zniżkę na ten rower?

Opublikowano (edytowane)

"Rower Tak" Jabłonna koło Warszawy. Maja sklep w Nowym Dworze Maz oraz w Puławach. 

Edytowane przez darjon
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Hej,

I jak się jeździ? Dajcie znak o tym rowerze bo obecnie mam niesamowitą zagwozdkę co kupić.

Kellys Gate 70, osprzętowo objeżdza Meride dość mocno, 2 sztywne ośki, sztywniejszy amortyzator (z blokadą w manetce), SLX/XT zamiast Deore, lepsze (choć niewiele) hamulce. 

https://www.kellysbike.com/pl/mtb-xc-c564/gate-70-29-p54848

Na korzyść Meridy przedstawia się waga (12,5 kg) i geometria a dokładnie kąt tylnego trójkata (73 vs 71). Nie wiem ile waży Kelly's. Patrząc też na spawy ramy Merida jest lepiej wykonana... Ale mam już Kellys'a ARC 50 z 2016 i przejechałem nim ok 4000km (jeden serwis po drodzę + wymiana łańcucha ostatnio), więc markę Kellys też lubie i mam miłe wspomnienia.

Jeżeli możecie to zważcie dla mnie swoje rowerki i dajcie jakiś znak jak się jeździ (u mnie to będą głównie ścieżki w lesie + chciałbym zacząć jeździć zawody XC, bo do tej pory tyko w szosowych maratonach startuje).

Pozdr,

Miko 

Edytowane przez SpiderMAN
Wątki z wyborem rowerów do określonej kwoty sa przyklejone i tam należy pytać o porównanie
Opublikowano

Cześć,

Waga z pedałami ok.13,5kg. Jak dla mnie jezdzi sie bardzo dobrze, chociaz nie mam porównania np.do Meridy, wiec to kwestia indywidualna.

Z mojej strony polecam Kellys’a tym bardziej że można go wyrwać co najmniej 500zl taniej niz cena katalogowa

Opublikowano

Hej,

Dzięki za info... Kurcze 1kg to jednak sporo... z drugiej strony strasznie mi się ten rower podoba. Cena dla mnie niemal taka sama bo nie mogę liczyć na zniżki (nie kupuję roweru za gotówkę tylko z punktów MyBenefit). 

Jestem na maxa w kropce :D

Pozdr,

Miko

Opublikowano

Waga którą podałem dotyczy ramy M z pedałami, a 12,5kg meridy dotyczy pewnie najmniejszego rozmiaru bez pedalow. 

Jak masz opcję, to wypróbuj oba rowery na żywo.

Opublikowano

Proszę nie robić OFF TOPICA, tematy z polecanymi rowerami znajdują się u samej góry tego działu i są przyklejone...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam Wybór jest rozsądny cena bardzo niska ...

Jedyna "Wada" to hamulce mogły by być np. slx do manetek by pasowało  mała tarcza z tyłu  i sposób mocowania tylnego zacisku  

z tyłu w tylnej sztywnej osi niema "szykozamykacza"  trochę to  utrudnia zmianę koła dla mnie silne 4+