UrtroN Opublikowano 1 Maja 2018 Opublikowano 1 Maja 2018 (edytowane) Hej ostatnio poczułem potrzebę zmiany mojego budżetowego mtb. Czy mogłbym z STAREGO mtb wziąć ramę z damperem (rama chyba stalowa) nie ma rdzy pomalować plast dipem, dampera serwisować kupić amortyzator za 600-1k. złoty. Napęd nowy, hamulce tarczowe, kierownia itp. nowe. Główne zapytania mam do ramy czy stalowa rama będzie git bo na aluminiową ramę full mnie nie stać, a co dopiero na karbonową. Z roweru korzystam aby pojedzić po mieście, poskakać, pojechać na skate park. I czy nie lepiej zostać przy kands stranger z 2015 Edytowane 1 Maja 2018 przez UrtroN
Zbysio Opublikowano 1 Maja 2018 Opublikowano 1 Maja 2018 Masz w tej ramie mocowanie zacisku hamulca tarczowego?
lukster52 Opublikowano 2 Maja 2018 Opublikowano 2 Maja 2018 Ta rama to ten kands? Gdzi tu masz damper?
UrtroN Opublikowano 2 Maja 2018 Autor Opublikowano 2 Maja 2018 (edytowane) Sorry za nieścisłość ale mowiac stary chodziło mi o starszego MTB którego znalazłem w garażu zobaczyłem że ma damper i pomyślałem że można z nim coś zrobić Chcę wziąć tylko ramę i damper. Z ramy papierem usunąć lakier i nałożyć nowy lub jakis plas dip. A reszta (napęd, amortyzator etc.) będzie nowe. Sorry za jakość zdj Edytowane 2 Maja 2018 przez UrtroN
lukster52 Opublikowano 2 Maja 2018 Opublikowano 2 Maja 2018 Nieopłaca się. Nawet niezamontujesz tu pożądbego amortyzatora
UrtroN Opublikowano 2 Maja 2018 Autor Opublikowano 2 Maja 2018 Nwm czy amor za 600-800 zł mozna nazwać porządnym I jak sprawa wygląda z damperem? Bo wsm to mój pierwszy bedzie. Co z nim zrobić?
nonz Opublikowano 2 Maja 2018 Opublikowano 2 Maja 2018 (edytowane) Nie opłaca się inwestować żadnej kwoty w przedłużenie żywotu tej ramy. Lepiej już kupić używany markowy rower za 700zł i ewentualnie wymienić coś pod siebie. Przykład: http://allegro.pl/merida-matts-sub-5-v-rama-20-super-stan-i7323674363.html Edytowane 2 Maja 2018 przez nonz
Gość Opublikowano 7 Maja 2018 Opublikowano 7 Maja 2018 W dniu 2.05.2018 o 18:36, nonz napisał: Nie opłaca się inwestować żadnej kwoty w przedłużenie żywotu tej ramy. Lepiej już kupić używany markowy rower za 700zł i ewentualnie wymienić coś pod siebie. Przykład: http://allegro.pl/merida-matts-sub-5-v-rama-20-super-stan-i7323674363.html W 100% się zgadzam, to złom o wadze przekraczającej 3kg... Szkoda kasy ładować w takie barachło.
Rekomendowane odpowiedzi