Skocz do zawartości

Marin Nail Trail 6

super_prezes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Potrzebuję pomocy z doborem rozmiaru ramy w Marin Nail Trail 6 29". Czy ktorys z szanownych forumowiczów użytkuje ten model? Czy rozmiar M będzie odpowiedni na wzrost 180cm czy L będzie lepszym wyborem?

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc :)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Nie wiem czy jeszcze aktualne. Ja mam 182 i zdecydowanie L.

Mierzyłem też M i XL.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam 179cm wzrostu i również brałbym L-kę. To jest 19", a M-ka to 17" i może być za mała dla Ciebie.

Pozdrawiam!

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Ja przy 180cm wzrostu najlepiej czuje się na rozmiarze XL

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 3.08.2018 o 13:05, Kolpak napisał:

Nie wiem czy jeszcze aktualne. Ja mam 182 i zdecydowanie L.

Mierzyłem też M i XL.

Hej,

Właśnie przyszedł mi mój marin nail 6 i mam z nim problem. Mianowicie nie jestem w stanie obniżyć siodełka do satysfakcjonującego poziomu. Siodełko wystaje jakieś 22 cm powyżej ramy i nie zejdzie ani cm niżej bo zahacza o śrubę do mocowania bidonu. Mój wzrost to 180 cm/ 80-82 cm wewętrzna część nogi, więc spodziewałbym się, że jestem idealnie po środku rozmiaru L. Miałeś ze swoim marinem problemy z długością sztycy?

dzieki,

Opublikowano
W dniu ‎18‎.‎06‎.‎2019 o 13:01, pytajnick4 napisał:

Hej,

Właśnie przyszedł mi mój marin nail 6 i mam z nim problem. Mianowicie nie jestem w stanie obniżyć siodełka do satysfakcjonującego poziomu. Siodełko wystaje jakieś 22 cm powyżej ramy i nie zejdzie ani cm niżej bo zahacza o śrubę do mocowania bidonu. Mój wzrost to 180 cm/ 80-82 cm wewętrzna część nogi, więc spodziewałbym się, że jestem idealnie po środku rozmiaru L. Miałeś ze swoim marinem problemy z długością sztycy?

dzieki,

Śrubę koszyka bidonu skrócić, to raz, a dwa zainwestuj w dropper...

Opublikowano
18 godzin temu, SpiderMAN napisał:

Śrubę koszyka bidonu skrócić, to raz, a dwa zainwestuj w dropper...

Na 99% skrócenie nic nie da bo pewnie całkowite wykręcenie śruby też nic nie da.

Opublikowano
5 godzin temu, Motke napisał:

Na 99% skrócenie nic nie da bo pewnie całkowite wykręcenie śruby też nic nie da.

Masz rację... Zapomniałem o insercie...

Opublikowano

A nie lepiej przyciać sztycę? Sam do tego się przymierzam w swoim Talonie bo na zjazdach siodełko mam za wysoko i nie mogę zejść z nim niżej z tych samych powodów co Ty , do zwykłej jazdy jest ok

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Update z mojej strony: zabawa przy śrubach mocujących bidnon nic nie da. Po prostu gwint wystaje wewnątrz ramy. Wystarczyło proste przycięcie sztycy. Lokator użyczył mi elektrycznej piłki do metalu - minuta roboty:) Do zakupu droppera się przymierzam ale na razie jestem na etapie szukania czegoś w dobrym stosunku cena/jakość (ma ktoś jakieś typy?). Ale na razie priorytetem jest dla mnie wymiana hamulców bo fabrycznie zainstalowane BR-MT400 to jakaś kpina. Hamowanie na 3 place...

Co do wzrostu, dla mnie L przy 180cm troche za duży.

Off topic: Myślicie, że plastikowe klikanie dochodzące z komory powietrznej przy kompresji amora (rochshox recon rl) to coś co powinno mnie niepokoić?

Edytowane przez pytajnick4
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie był taki dziwny dźwięk jak amor wracał do swojej pozycji. Serwisowałes amor po kupnie? Blokada działa ok? W moim gąbki smarujące były praktycznie suche i było za mało oleju w tłumiku.

Co do hamulców to proponuję najpierw odtluscic tarcze i klocki, odpowietrzyć i przesunąć klamki bliżej środka kierownicy.
U mnie naprawdę dają radę i spokojnie hamuje 1 palcem.

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Czy możecie sprawdzić jaka najszersza opona wejdzie do Nail Traila (model 2018-2019)?