[ BEZIMIENNY ] Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Witam! Mam problem związany z osprzętem, planuje kupić Dartmoora horneta 2016r. i na stronie velo pisze że brak możliwości montażu jej, za to na innej stronie wyczytałem że jest możliwość jej założenia, ale tylko w systemie top swing. Tak, wiem że oryginalnie nie ma on przerzutki, ale się uparłem i chce mieć 2x11.
lukster52 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 To kup primala lub przemyśl czy napewno chcesz przerzutke. Idea horneta kłuci się z przednią przerzutką
Puncu Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Też nad tym kombinowałem i bym spróbował. Bo czemu nie? Warto by było zmierzyć średnice podsiodłówki czy nie jest za gruba. Też czytałem że się da.
Franz Mauer Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Podobno właśnie nie można zamontować przedniej przerzutki, choć przelotkio na dolnej rurze mogłyby to ułatwić Średnica obejmy podsiodłowej to 34.9 mm, więc nalezłoby tylko sprawdzić jakie są dostepne średnice obejm przerzutki. Z tego co pamiętam to maksymalna średnica obejmy w Shimano ma również 34.9mm....
[ BEZIMIENNY ] Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Dziękuję bardzo za porady.
Rekomendowane odpowiedzi