Skocz do zawartości

Cannondale FS-I 2 alu 2017 rok

qafir

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie posiada, pierońsko drogi jest, ceny katalogowej nie jest warty.

Opublikowano
8 minut temu, marcin.jka napisał:

nie posiada, pierońsko drogi jest, ceny katalogowej nie jest warty.

Dokładnie, takie same piasty mam w swoich kołach, DC22 to piasta pod QR9...

Co do ceny, to poniosło ich mocno...

Opublikowano

mogę go kupić za 4200 PLN, to już coś zmienia ? czy za te 4.500 PLN można wychaczyć coś lepszego?

Opublikowano

W tym wypadku, to moim zdaniem warto!

Mix napędu SLX/XT, hample Deore, korba z BB30, no i Reba ;)

Taka cena to co innego.

Opublikowano
8 minut temu, qafir napisał:

Wczoraj mialem okazje pojeździć takim rowerkiem

https://www.bike-discount.de/de/kaufen/radon-jealous-al-8.0-713539

Też można na przecenie wziać za 1000 euro, zaletą jest sztywna oś z tyłu, kosztem słabszego amora?

Teraz pytanie czy lepiej wziąć ramę ze sztywną osią i z czasem modernizować czy brać cannondale ?

Wolałbym Rebę jednak i duże koło 29"

No i ten kolor Radona jak Skody mojego Ś.P. dziadka...

Opublikowano (edytowane)

Szczerze mówiąc, gdybyn stał przed Twoim wyborem to nawet okiem bym nie mrugnął płacąc za Radona. Technologicznie przewyższa Cannona i posiada w zasadzie wszystkie nowinki jakie dotychczas wymyślono (no może poza autorskimi niektórych producentów). Kwestia tylko wielości koła, ale z tego co widzę, to chyba Radona można dostać w tej wersji z kołem 29". Nie będę obiektywny, bo wizualnie zdecydowanie stawiałbym również na Radona. Ma swój charakter. Śmieszne w tym wszystkim jest to, że Radon nalezy do koncernu CUBE, a to Canoondale bardziej jest do tych rowerów pdoobny ;) Dodam, że w Radonie wcale ten amortyzator nie jest taki zły, bo na początek będzie wystarczający. Jedynie do czego mógłbym się w Radonie przyczepić to do wkładu suportu typu Press Fit,bo zdecydowanie wolę z wkręcanymi miskami. Są jednak użytkownicy, którzy chwalą press fita. Kwestia wyboru. Jednak dziś już to nie stanowi problemu,bo można zainwestować ok. 300 zł i zakupić wkład suportu typu press fit skręcany :) 

Dla mnie RADON ma charakter. I jest łatwiejszy w utrzymaniu czystości. Matowe ramy ciężko się pielęgnuje...

Edytowane przez Franz Mauer