csm-101 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 (edytowane) Witam jako nowy użytkownik forum witam wszystkich. Do rzeczy... Przekopałem Google i zamiast dowiedzieć się więcej, całkiem nic nie wiem. Szukam urządzenia rowerowego (nie smartfona z aplikacją GPS np Locus), które poprowadzi mnie punkt po punkcie po trasie którą sam sobie przygotuję i wrzucę na ten sprzęt. Fajnie byłoby gdybym mógł zapis z przebytej trasy wrzucić na Stravę (czy to po bluetooth czy ręcznie wygenerowanym plikiem - nie ważne) i porównać potem np osiągnięcia na segmentach . Nie interesują mnie żadne dodatki typu pomiar pulsu kadencji itd. Interesują mnie tylko własne trasy i możliwie jak najniższa cena urządzenia. Lepszy był by do takich zastosowań licznik rowerowy GPS czy jest jakaś nawigacja na rower spełniająca powyższe wymagania? Edytowane 29 Kwietnia 2018 przez csm-101
nctrns Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zależy czy chcesz pełną nawigację ze wskazówkami (za 50m skręć w prawo) czy wystarczy ci sam ślad. I jeśli wystarczy sam ślad, to czy może być bez mapy, czy dobrze by było żeby była jednak siatka ulic itp. Poszukaj na forum wątków o urządzeniach bryton, igpsport, sigma rox, mio cyclo. Są dość dokładnie opisane i powinieneś znaleźć wśród nich to, które spełnia twoje wymagania. 1
Marek Karnecki Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Ja polecam MIO Cyclo 200 - to najprostszy z modeli w MIO - mam od 2 lat ponad, jest dokładnie tym czego szukasz. Co więcej ma np poza /suprice me/ - która losowo wyznaczy Ci trasę z punktu w którym jesteś o podanej długości ( pętla ) np 50km - i będzie to zawsze inna trasa Oraz mega ficzer wg mnie, a korzystam z tego ciągle - jest że rysuje mi na mapie ( przez nagrywaj ) ślad, więc w dowolnym całkowicie nawet nieznanym mi terenie zawsze mogę po prostu wrócić po śladzie co do metra do punktu wyjścia Rewelacyjnie działa po każdej nawet najbardziej zarośniętej zielskiem leśnej ścieżynie - włącznie Wyższe modele mają to samo + dodatkowe funkcjonalności wg potrzeb. Ja dwa lata temu dałem z nówkę jak pamiętam 699zł Trzyma 10h jak producent pisze - Pozdr !
csm-101 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2018 5 godzin temu, nctrns napisał: Zależy czy chcesz pełną nawigację ze wskazówkami (za 50m skręć w prawo) czy wystarczy ci sam ślad. I jeśli wystarczy sam ślad, to czy może być bez mapy, czy dobrze by było żeby była jednak siatka ulic itp. Poszukaj na forum wątków o urządzeniach bryton, igpsport, sigma rox, mio cyclo. Są dość dokładnie opisane i powinieneś znaleźć wśród nich to, które spełnia twoje wymagania. Dzięki za odpowiedzi. Interesuje mnie właśnie nawigacja, nie koniecznie taka która mówi, wystarczy znacznik po trasie którą wrzucę do urządzenia oraz siatka ulic bo bez niej jakoś nie wyobrażam sobie nawigowania. Polecane Marki na pewno sprawdzę. 2 godziny temu, Marek Karnecki napisał: Ja polecam MIO Cyclo 200 - to najprostszy z modeli w MIO - mam od 2 lat ponad, jest dokładnie tym czego szukasz. Co więcej ma np poza /suprice me/ - która losowo wyznaczy Ci trasę z punktu w którym jesteś o podanej długości ( pętla ) np 50km - i będzie to zawsze inna trasa Oraz mega ficzer wg mnie, a korzystam z tego ciągle - jest że rysuje mi na mapie ( przez nagrywaj ) ślad, więc w dowolnym całkowicie nawet nieznanym mi terenie zawsze mogę po prostu wrócić po śladzie co do metra do punktu wyjścia Rewelacyjnie działa po każdej nawet najbardziej zarośniętej zielskiem leśnej ścieżynie - włącznie Wyższe modele mają to samo + dodatkowe funkcjonalności wg potrzeb. Ja dwa lata temu dałem z nówkę jak pamiętam 699zł Trzyma 10h jak producent pisze - Pozdr ! Również dzięki za odpowiedź. Przyjrzę się bliżej temu modelowi.
Rekomendowane odpowiedzi