Mietek Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Pytanko, Jakie hamulce do roweru hardtail do jazdy w wolnym czasie,do tej pory używałem Shimano M355. Myślałem o Shimano Deore M6000 co o nich sądzicie ? I jakie tarcze do tego pakować ?
Mietek Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Zamierzam upgrade robić w swoim Treku X-Caliber 8 2016r. No i nie jestem jakoś zadowolony z tych hebli,długie klamki
Pietern Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Mam M7000 zamiana z M395, różnica znaczna. Tarcze zostawiłem poprzednie (Shimano SM-RT30), bo klocki mam żywiczne, i nie jest źle.
Mietek Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2018 A ktoś się wypowie czy hamulce xt m8000 dużo się różnią w działaniu od slx m7000? Zamierzam wymieszać slx/xt. Plan mam taki aby cały osprzęt poza przerzutką tylnią i manetką dać xt a resztę slx.
trollu Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 zacisk slx a xt to chyba to samo, w obydwu masz ceramiczne tłoki. W klamkach - xt ma klamki z żłobieniami a slx gładkie. To chyba tyle znaczących różnic, technologie są te same, w xt mogą być inne materiały w celu zbicia wagi. Ogólnie zmiany są ale raczej symboliczne jeśli nie kręcą Cię gramy. Wszystko kończy się na tym, ile chcesz wydać, slx ma lepszy stosunek ceny do tego co oferuje. Dołożysz metaliczne klocki np EBC i będą żylety
egzo23 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Kłamała xt ma jedną regulację więcej . A w slx da się tą regulację odblokować .A tak to kosmetyka. Zaciski to dokładnie to samo. Dr ma śrubę . Slx zawleczke. Ale gwint jest.Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Mietek Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Co do wydania to wydam tyle ile będzie trzeba,nie ścigam się ale lubię jazdę w terenie,podjazdy zjazdy,nie wielkie dropy. Potrzebuję czegoś co mnie nie zawiedzie podczas zjazdu po korzeniach/kamieniach.
Pietern Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 4 godziny temu, egzo23 napisał: Kłamała xt ma jedną regulację więcej . A w slx da się tą regulację odblokować . A mógłbyś coś więcej na ten temat? Ew. jakiś link?
Gość Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Co do M6000, to nie zakładaj kolejnego tematu... w powyższym już jest trochę opinii i wrażeń z użytkowania. Co do pozostałych modeli, to niech się wypowiedzą ich posiadacze...
Rekomendowane odpowiedzi