RainbowHunterPL Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Czy ktoś kiedykolwiek używał smarów Expand ? jakie macie opinie o nich ?
marcin_106 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Ja aktualnie używam Expand Bloody Oil do "zmiennych warunków pogodowych". Według mnie na suche warunki on się kompletnie nie nadaje, strasznie zbiera brud i łańcuch po każdej jeździe jest czarny. Na zimę też nie za bardzo bo po prostu zamarza i strasznie gęstnieje. Ale gdy są całodniowe deszcze, a musisz gdzieś się wybrać wtedy ten smar polecam. Nie spływa od razu z łańcucha bo jest gęsty. Ale mimo to ja jestem zwolennikiem czystości napędu i nie za bardzo za nim przepadam. Za to świetnie nadaje się do smarowania kółeczek przerzutki Pozdrower!
Maki Opublikowano 14 Maja 2017 Opublikowano 14 Maja 2017 Na zmienne warunki pogodowe to tragedia nie polecam. Zreszta juz opisywalem w temacie smarow do lancucha. Przetestuje jeszcze wersje na suche warunki pogodowe.
RainbowHunterPL Opublikowano 14 Maja 2017 Autor Opublikowano 14 Maja 2017 Tak czytałem twoją opinie wersja na suche warunki podobno jest dobra tak twierdzi mój znajomy
Lotnik Opublikowano 14 Maja 2017 Opublikowano 14 Maja 2017 (edytowane) Kiedyś na zaraz potrzebowałem olej, a w sklepie mieli tylko czerwonego Expanda. Łańcuch posmarowałem raz i reszta poszła w śmietnik. Olej strasznie łapie syf, po kiludziezięciu km. po suchej szosie łańcuch zaczynał skrzypieć i robił się strasznie sztywny. Od tamtej pory używam tylko zielonego Finisha. Edytowane 14 Maja 2017 przez Lotnik
Rekomendowane odpowiedzi