mariuszm Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Hej Potrzebuję bagażnika rowerowego na dach. Biorę pod uwagę dwa Thule: https://www.thule.com/pl-pl/pl/bike-rack/roof-bike-racks/thule-freeride-_-532002 Thule FreeRide https://www.thule.com/pl-pl/pl/bike-rack/roof-bike-racks/thule-proride-_-598001 Thule ProRide ProRide jest 2x droższy i nie wiem czy warty jest dopłacania. Używaliście może któregoś z tych bagażników? A może jakiś inny i niekoniecznie tej firmy? Docelowo muszę kupić dwa takie bagażniki. Z góry dzięki pozdrawiam Mariusz
Franz Mauer Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Chyba jednak Thule jest najpopularniejszym i zapewnia wiele ciekawych rozwiązań. Osobiście mam Thule, ale gdybym dysponował większym budżetem to poszedłbym w SeaSucker
Gość Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Myślę że w Thule dopłaca się bardzo dużo pieniążków za logo. Porównywałem ich ofertę z chociaż by Inter Pakiem i nie widzę znaczących różnic. U siebie z kolei kupiłem oryginalny (producenta auta) bagażnik i uchwyt na rower. Całość wyszła mnie ok 400 zł. Jakość mega solidna. wydaje mi się że własnie Thule jest producentem.
bbc Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Przyjrzyj sie ofercie Taurusa. Duzo taniej a tez dobrze.Wysłane z mojego LG-K100 przy użyciu Tapatalka
mariuszm Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2018 3 godziny temu, zibi_j1 napisał: Myślę że w Thule dopłaca się bardzo dużo pieniążków za logo. Porównywałem ich ofertę z chociaż by Inter Pakiem i nie widzę znaczących różnic. U siebie z kolei kupiłem oryginalny (producenta auta) bagażnik i uchwyt na rower. Całość wyszła mnie ok 400 zł. Jakość mega solidna. wydaje mi się że własnie Thule jest producentem. W przypadku mojego Mitsu oryginalny bagażnik bazowy (nie mam relingów) też robi Thule i kosztuje to ok.850zł, ech... a jeszcze potrzebuję 2 uchwyty rowerowe. Bagażnik bazowy chcę kupić jak najbardziej niski i aero, bo zapewne zostanie na dłużej na dachu. 3 godziny temu, bbc napisał: Przyjrzyj sie ofercie Taurusa. Duzo taniej a tez dobrze. Wysłane z mojego LG-K100 przy użyciu Tapatalka Popatrzę na uchwyty tego producenta i na Interpacka; ważne, aby pewnie i stabilnie trzymały rowery i były dość łatwe w montażu.
Wojtek Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Ja polecam zdecydowanie THULE, i nie zgodzę się z tym że dopłaca się za logo. W przypadku tej firmy dopłaca się za jakość oraz wygodę oraz różne kombinacje montażu rowerów na uchwycie. Zdecydowanie wygodniej jest zamontować rower gdy masz uchwyt z ramieniem tylko z jednej strony.
Nurek_ Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Opublikowano 28 Kwietnia 2018 21 godzin temu, mariuszm napisał: https://www.thule.com/pl-pl/pl/bike-rack/roof-bike-racks/thule-proride-_-598001 Thule ProRide ProRide jest 2x droższy i nie wiem czy warty jest dopłacania. Używaliście może któregoś z tych bagażników? A może jakiś inny i niekoniecznie tej firmy? Docelowo muszę kupić dwa takie bagażniki. Ten ProRide jest super bo bardzo wygodnie ładuje się rowery. Nie musisz wkładać ich od góry, tylko ustawiasz pod kątem na belce, dajesz do pionu i łapiesz uchwytem. Nie wiem czy jest wygodniejszy bagażnik dachowy.
Gość Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Jak już jesteśmy w tym temacie to ja z innej beczki. Z jakimi prędkościami jeździcie mając rower na dachu ? Kilka razy wiozłem już swój ale na podróż przed pół polski jeszcze się nie zdecydowałem... PS. Mi oryginale belki BMW udało się kupić za ok 250 zł i do tego 200 za uchwyt na rower.
Antyszprycha Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Ja leciałem nawet 150 i nic się nie działo. Producent nie zaleca jednak przekraczać prędkości 130 km/h
Franz Mauer Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Kwestia belek i prędkości nie ma tu żadnego znaczenia, a jedynie uchwytu na rower. Różni producenci określają wg siebie. Jednak potiwerdza się to co pisze @Antyszprycha ,bo spotkałem się z oznaczeniami u różnych producentów: 120-130 km/h. Nie oznacza to, ze przy 131 km/h zrywa dach, ale producent tylko do takiej prędkości bierze odpowiedzialność za swój wyrób
bbc Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Jak już jesteśmy w tym temacie to ja z innej beczki. Z jakimi prędkościami jeździcie mając rower na dachu ? Kilka razy wiozłem już swój ale na podróż przed pół polski jeszcze się nie zdecydowałem... PS. Mi oryginale belki BMW udało się kupić za ok 250 zł i do tego 200 za uchwyt na rower. Staram sie nie przekraczac 130 ale czasem na krotko pojade szybciej.I cala Polske przejezdzam.Wysłane z mojego LG-K100 przy użyciu Tapatalka
cieq Opublikowano 1 Maja 2018 Opublikowano 1 Maja 2018 (edytowane) Polecam ze swojej strony uchwyty Thule ProRide 591, belki też mam Thule (stalowe). Prędkości na spokojnie 110-120 km/h. Edytowane 1 Maja 2018 przez cieq
Gość Opublikowano 3 Maja 2018 Opublikowano 3 Maja 2018 Thule Out Ride 561 z szosą i prędkości autostradowe bez żadnych incydentów jak do tej pory.Max to chyba jak @Antyszprycha w okolicach 150km.
trollu Opublikowano 4 Maja 2018 Opublikowano 4 Maja 2018 ja mam thule proride 591 - na trasie staram się nie przekraczać deklarowanych 130km/h ale czasami bywało i 150. Ogólnie jestem zadowolony i dzisiaj też wybrałbym ten model. Myślę, że uchwyty chwytające rower za przednie koło (Thule UpRide) mogą mieć małą przewagę bo nie powinno tak bujać rowerem. Na minus - cena
Franz Mauer Opublikowano 5 Maja 2018 Opublikowano 5 Maja 2018 Do karbonu najbezpieczniej kupić uchwyt z mocowaniem na przedni wideł (oś). Nie ma ryzyka zgniecenia ramy. Znam takich, którzy mają uchwyty z łapą za rurę i bez jakichkolwiek szkód wożą karbony na dachu 😀
SylwiaMo Opublikowano 11 Września 2024 Opublikowano 11 Września 2024 Ja początkowo pokusiłam się o jakiś tani model - belki i uchwyty wyniosły coś ok 800 zł. Piersza wycieczka z rowerami zakończyła się niestety zerwaniem jednego z mocowań rowerów (śruba T). Na szczęście inni kierowcy gestami ostrzegli mnie że rower na dachu niebezpiecznie się przechylił. Po tym incydencie odesłałam tą lipę i kupiłam bagażnik thule https://max-box.pl/bagazniki-rowerowe/227-bagaznik-rowerowy-uchwyt-za-rame-thule-proride-silver-598001.html. Mogę śmiało polecić, mamy za sobą juz kilka bezawaryjnych wyjazdów.
Rekomendowane odpowiedzi