Skocz do zawartości

Wymiana ramy szosowej - porady.

Barzy00@gmail.com

Rekomendowane odpowiedzi

Barzy00@gmail.com
Opublikowano

Witam postanowiłem napisać na tutaj w sprawie porady posiadam szosę Scott spedster 2015 na osprzętem Tigra po 4 sezonach zauważyłem bóle w okolicach barków po treningach i doszedłem do wniosku że to z powodu złego rozmiar ramy i postanowiłem wymienić ramę albo na Alu albo na Cardin tylko nie wiem jaki mniej więcej budżet powinienem przeznaczyć na ten cel? 

Opublikowano (edytowane)

Im więcej tym lepiej. Jaki masz max? 

Edytowane przez Zbysio
Opublikowano (edytowane)

To Ci powiem że rozrzut masz konkretny bo miedzy 4 a 10k to bedzie z 80% ofert na rynku :D 

Druga sprawa, po 4 sezonach kręcenia  jak Cie gdzieś łupie to jaka pewność że jest to wina ramy ? Podaj chociaż jeden powód jak doszedłeś do tego ? 

Trzecia sprawa, karbon czy alu nie zniweluje dolegliwości od tego jest Apap lub Ibuprom a tak na serio... jaki masz wzrost i rozmiar ramy ? 

Czwarta sprawa...rower 2015 i 4 sezony najechane ? Hmm...przeoczyłem jakiś rok 9_9

Podsumowując, męczyłeś sie "4 sezony" i dopiero teraz doszedłeś do wniosku że trzeba rower zmienić :) sam nie wiem gdzie szukać przyczyny....

Edytowane przez Eldo
Barzy00@gmail.com
Opublikowano

wzrost mam 177 cm a mam ramę dobraną na 185 rozmiar Xl z aktualnym rokiem będzie 4 lata

Opublikowano
W dniu 26.04.2018 o 23:19, Barzy00@gmail.com napisał:

Witam postanowiłem napisać na tutaj w sprawie porady posiadam szosę Scott spedster 2015 na osprzętem Tigra po 4 sezonach zauważyłem bóle w okolicach barków po treningach i doszedłem do wniosku że to z powodu złego rozmiar ramy i postanowiłem wymienić ramę albo na Alu albo na Cardin tylko nie wiem jaki mniej więcej budżet powinienem przeznaczyć na ten cel? 

Sprzedaj tak jak jest i kup coś nowego . Tiagra z przed 4 lat trąci myszką. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Za ok 9 tys zł można nabyć u nas kompletny, nowy rower na karbonowej ramie i wadze poniżej 7 kg z geometrią do jazdy typowo sportowej. Za około 7 do 7,5 tys zł rower karbonowy do jazdy turystycznej/startu w maratonach na min 105-tce lub SRAM Force.