luki24 Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Witam, zacznę od tego, że mam koło 29'tkę, wziąłem te koło od mojego brata któremu już nie było potrzebne, więc je sobie zamontowałem. I tu pierwszy problem, ośka okazała się być za krótka by przejść przez otwory w ramie w rowerze i do tego łożysko w piaście się zepsuło, więc oddałem koło do serwisu, wszystko pięknie, ładnie, ośka przechodzi przez otwory w ramie, łożyska są w kole i zaczynam montować koło i dopiero teraz zauważyłem, że nie mam śrubek do zakręcenia ośki w ramie I tu moje pytanie, jakie śrubki mam kupić i czy dostane je w jakimś sklepie z akcesoriami rowerowymi? Dodam, że ośka wychodzi z ramy i wystaje około 1,5-2cm (wydaję mi się, że troche za mało i tak).
Gość Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Idź do rowerowego z tym kołem i poproś o odpowiednie nakrętki... Ot cała filozofia... Co mam Ci napisać, jak nawet zdjęcia nie raczyłeś dodać...
Puncu Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Jak dobrze pamiętam to nakrętka z gwintem M8x1.
Rekomendowane odpowiedzi