szymkab Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Opublikowano 26 Kwietnia 2018 (edytowane) Cześć, Montuje nowy napęd i mam problem z tylnią przerzutką, nie jestem pewien czy tylni hak, który posiadam jest z nią kompatybilny. Przerzutka ma taką jedną śrube, która pewnie do czegoś służy, ale nie mam pojęcia do czego. Kilka foto: hak: Sposób montażu (hak nie posiada wejścia na tę śrubę, a przez to wydaje mi się mogę zamontować przerzutkę tylko w jednej pozycji - w takiej, w której ta śruba jest ponad hakiem): I jeszcze dodatkowo kilka kwestii. Mam problem z przełożeniem łańcucha przez dolne kółko przerzutki, zupełnie tak jakby ta część blokowała przejście łańcucha (jest jakby za wąsko i łańcuch nie ma jak przejść): Oraz czy przy montażu przerzutka powinna być w linii z najmniejszą zębatką kasety? Bo w tym przypadku nie jest: Przerzutka to SHIMANO Alivio RD-T4000 Edytowane 26 Kwietnia 2018 przez szymkab
Gość Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Ta śruba służy do regulacji napięcia sprężyny napinającej przerzutkę na haku, tak jak jest po przykręceniu na foto numer 3 jest dobrze... Do montażu łańcuch należy rozkuć, lub rozkręcić wózek przerzutki, wystarczy jedno z kółek odkręcić, przełożyć łańcuch w odpowiedni sposób i przykręcić kółko z powrotem. A to, że nie jest w linii, to wynik jej niewyregulowania... do ustawienia szerokości zakresu pracy służą dwie śruby widoczne na ostatnim zdjęciu na korpusie przerzutki.
Zbysio Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Opublikowano 26 Kwietnia 2018 (edytowane) Zdjęcie nr 4 nie pchaj tam łańcucha. Po przeprowadzeniu przez kółeczko prowadzące puść łańcuch górą, nad tym elementem i dopiero na kółeczko napinające. Jak naciągniesz wózek ręcznie to powinno być miejsce. Edytowane 26 Kwietnia 2018 przez Zbysio
Gość Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Opublikowano 26 Kwietnia 2018 17 minut temu, Zbysio napisał: Zdjęcie nr 4 nie pchaj tam łańcucha. Po przeprowadzeniu przez kółeczko prowadzące puść łańcuch górą, nad tym elementem i dopiero na kółeczko napinające. Jak naciągniesz wózek ręcznie to powinno być miejsce. Fakt, łańcuch przechodzi przed tym zagięciem.
Rekomendowane odpowiedzi