Skocz do zawartości

Witam potrzebuję opini znawców , Kross level b3 2016

rafal12331

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ujdzie, korba słabizna, Alivio M4000 jest ok.

Na początek ujeżdżania wystarczy.

Rama fajna, to można potem modyfikować... 

Opublikowano

tak tylko boje sie ze moze byc w stanie kijowym  korba do wymiany  ale i moze byc kaseta i lancuch bo z zdj widac ze naped zaniedbany troche  i troche się boje dlatego pytam ale ma juz blokade amora choc chyba to nie powietrzny lub olejowy z tłumieniem

Opublikowano

tylko nie wiem bo to jednak 1500 a widac ze troszke chyba gość  nie szanowal bo napęd pelny brudu , na ramie nawet nie ma zadnej osony na lancuch nie wiem kurde a sam jeszcze nie kupowalem uzywki i boje sie ze potem będzie trzeba tam 2 tyle wlozyc zeby fajnie działało 

Opublikowano
1 godzinę temu, rafal12331 napisał:

tylko nie wiem bo to jednak 1500 a widac ze troszke chyba gość  nie szanowal bo napęd pelny brudu , na ramie nawet nie ma zadnej osony na lancuch nie wiem kurde a sam jeszcze nie kupowalem uzywki i boje sie ze potem będzie trzeba tam 2 tyle wlozyc zeby fajnie działało 

Bez oględzin trochę ryzyko kupować.

Może się okazać że napęd to szrot, ale równie dobrze jak tak zasmarkany smarem, może być jak nówka pod spodem.

Opublikowano

tylko jak to sprawdzic  bo mam 100km a nie bede czyscil u niego tam zeby zobaczyć bo uzna mnie za co najmniej psychopate  ¬¬ ale gdyby byl spoko to warty bo oponka to koszt 70 zt plus ta korba i suport jakies 400 zeby konkret był no ale wiadomo trzeba zobaczyc hamulce sa amorek niby 2 lata ma rower ale moze byc zajechany jak i zarówno igla

Opublikowano

Kaseta wygląda na dobrą ;-) kup sobie przymiar do łańcucha (koszt 15 zł) sprawdzisz sobie łańcuch o będziesz wiedział, czy wyciągnięty ;-) jeśli tak to od razu negocjacjach ceny. ;-)

Opublikowano

Rower wydaje się w porządku. Łańcuch może być tylko brudny, a nawet jakbyś musiał wymienić, to koszt kilkudziesięciu zł. - do przeżycia, to część eksploatacyjna. Kaseta wygląda na dobrą.

Miałem Krossa Levela B3 z 2016 roku i mogę Ci go polecić z czystym sumieniem. Jeśli nie oczekujesz niewiadomo czego, a chcesz po porostu pośmigać po lesie i jakiś ścieżkach i bezdrożach, to będzie w sam raz. Fakt, amortyzator nie jest jakiś najwyższych lotów (w porównaniu do powietrznych), ale daje radę i działa całkiem sprawnie. Tylna przerzutka jest mega, działa perfekcyjnie, to samo dźwignia przerzutki. Korba na kwadrat, ale dawała radę, działała wyśmienicie. Co prawda byłby to pierwszy element jaki bym wymienił, bo przy mocnym depnięciu czuć było brak sztywności. Ja miałem rozmiar M (19") przy 180cm i był idealny. Ja swojego sprzedałem w cenie 1700 w stanie idealnym, więc za 1500 myślę, że cena spoko.

Opublikowano

dzięki wielki a 17 to jest bodajze nie będzie mala na 175 ? bo czytalem ze te rozmiarowki 2 lata temu byly dosyc duże i jak to wygląda?