Qane Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Korzysta ktoś z was z lusterka?Zauważyłem, że jak oglądam się na Żonę (muszę jechać pierwszy bo ona "nie wie gdzie" ) to czasami trochę mi zabuja rowerem co jest mało bezpieczne.W CR widziałem jakieś niedrogie lusterka Zefala, montowane na końcu kierownicy, mają dużo pozytywnych opinii.Zastanawiam się nad zakupem takiego gadżetu, ktoś korzysta z tego podczas wycieczek? Nie chodzi mi o samotne przejażdżki przez las Wysłane z mojego HTC 10 przy użyciu Tapatalka
piotr.solek Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 (edytowane) Mam trzy rowery i na stałe zamontowane trzy różne lusterka. Moim zdaniem w ruchliwym mieście podstawa. Do obserwowania członków rodziny również. Zefal sprawdza się najlepiej. Duże pole widoczności za rowerzystą (łatwa regulacja w trakcie jazdy). Trzeba uważać, na którą stronę opiera się rower. Edytowane 24 Kwietnia 2018 przez piotr.solek
Qane Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zamówiłem sobie Zefal Cyclop, podobne do lusterka z Twoich zdjęć (1 i 2), zobaczymy jak to będzie w praktyce. Trochę to pewnie będzie śmiesznie wyglądać na rowerze górskim, ale trudno, bezpieczeństwo ważniejsze
Iwona Opublikowano 13 Czerwca 2018 Opublikowano 13 Czerwca 2018 Korzystam z cyklopa- fajne lusterko, dobra widoczność, spore możliwości regulacji ustawienia- powinieneś być zadowolony :) .
elmapeto Opublikowano 22 Stycznia 2019 Opublikowano 22 Stycznia 2019 Znalazłem temat ,więc się podłącze i trochę go odświeżę. Czy ktoś z was ma jakieś doświadczenia z lustrem ? Osobiście na co dzień jeżdżę dużo w ruchu ulicznym i chciałbym kupić coś takiego ,tylko nie wiem co wybrać. Lubię czasem trzymać kierownicę od boku ,także montaż w tym miejscu raczej odpada. Z kolei te lusterka montowane od spodu kierownicy pasowałyby,ale nie wiem czy cokolwiek można w nich dostrzec poza swoimi kolanami?? Dzięki z góry za jakieś sugestie.
RadS Opublikowano 22 Stycznia 2019 Opublikowano 22 Stycznia 2019 A nie zauważyłeś przypadkiem, że zaczynasz za bardzo ufać temu co widzisz w lusterku? Bo zakładam, że widzisz mniej niż przez ramię. Pytam, bo to główny powód, dla którego jeszcze nie mam lusterka (to i obawa przed zepsuciem go waląc we framugę).
elmapeto Opublikowano 23 Stycznia 2019 Opublikowano 23 Stycznia 2019 To już inna kwestia. Lusterko ma tylko pomóc w czasie jazdy ,a nie wyłączyć myślenie.
Remar-Sport Opublikowano 29 Stycznia 2019 Opublikowano 29 Stycznia 2019 Dokładnie i to dotyczy niemal każdego udogodnienia na rower. Akurat lusterko ma pomóc podczas jazdy, szczególnie polecam jeżeli dużo poruszamy się po mieście i zakorkowanych ulicach, znacznie ułatwia życie. Nie zmienia to faktu, że w pierwszej kolejności należy myśleć o tym co się robi na drodze i mieć oczy dosłownie dookoła głowy.
Rekomendowane odpowiedzi