Skocz do zawartości

Opinie o rowerze Kross Level R4.

Maciusioo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 

Chciałbym się dowiedzieć co sądzicie o tym rowerku? 

https://m.centrumrowerowe.pl/rowery/gorskie-mtb/27-5-cala/p,rower-level-r4-czarny-bialy-pomaranczowy-polysk-21-2016-kross,539714.html

Rocznie robie ok 5000 km 

Jeżdżę głównie po drogach polnych, leśnych, mocno piaszczystych i kamienistych oraz drogach asfaltowych o praktycznie zerowym natężeniu ruchu 

Czasem pojadę w jakiś większy teren.

Trochę gór czy też blota. Lubie nieraz zjechać z góry bądź wybrać się na jakiś single track.

Chciałbym żeby ten rower wystarczył mi na długo 

Mam 17 lat

Powiedzcie co ewentualnie warto wymienić od razu, tylko ze pozostanie mi  bardzo mały budżet 

Lub co się najszybciej zużyje 

Martwią mnie w nim hamulce, ponieważ są na dot 4 a nie na olej mineralny i chciałbym wiedzieć czy po kilku latach nie będą do wyrzucenia i jak to jest z ich eksploatacją.

Z góry dziękuję ☺

Opublikowano

Jak w tej cenie to dobry wybór. Co do kwestii wymian to już sam się dowiesz co jest najsłabszym ogniwem bo każdy ma inne potrzeby.

• Pomógł 1
Opublikowano
7 godzin temu, artfal napisał:

Jak w tej cenie to dobry wybór. Co do kwestii wymian to już sam się dowiesz co jest najsłabszym ogniwem bo każdy ma inne potrzeby.

Dzięki za odpowiedź ?

a jeszcze może mógłby ktoś napisać o tych hamulcach ?

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Maciusioo napisał:

a jeszcze może mógłby ktoś napisać o tych hamulcach ?

Jak na rower w tej cenie hamulce są super. Sam posiadam takie w Level B7 i jestem zadowolony (poza tym, że czasami piszczą). Niestety są one hydrauliczne, a ich serwisowanie jest dość drogie. Zdarzają się również sporadycznie wycieki płynu hamulcowego, jednak ja bym sobie tym nie zakrzątał głowy. Bierz śmiało :) 

Edytowane przez Dany
  • Pomógł 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Dany napisał:

Jak na rower w tej cenie hamulce są super. Sam posiadam takie w Level B7 i jestem zadowolony (poza tym, że czasami piszczą). Niestety są one hydrauliczne, a ich serwisowanie jest dość drogie. Zdarzają się również sporadycznie wycieki płynu hamulcowego, jednak ja bym sobie tym nie zakrzątał głowy. Bierz śmiało :) 

Dzięki wielkie ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...