-Marcin- Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Mam nowy rower i w obu kołach zauważyłem śrubę jak w załączniku. Nie chcę nią kręcić bo nie wiem czy fabrycznie coś tam nie jest ustawione. Sprzedawca w sklepie się zdziwił jak ją zobaczył i stwierdził, że chyba jest to mocowanie łożysk. Drugi za to stwierdził, że można tą śrubą regulować mimośród piasty (cokolwiek to znaczy). Na googlach też za bardzo nie znalazłem co to jest. Ktoś wie co to za śruba?
Puncu Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 W piastach Specialized jest tam śruba robaczkowa. Po wykręceniu jej można zdjąć konus, a sama oś nie jest gwintowana. Edit. Tutaj jest sztywno oś, więc możliwe że można zmienić je pod inną ośknę.
Zbysio Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Jakość fotki bardzo słaba. Z jednej strony tylko jest? A wiesz może jaka to piasta?
-Marcin- Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2018 (edytowane) Koła to newman evolution SL X.A.25 Znalazłem w necie zdjęcie tej piasty. Śruba jest tylko z jednej strony piasty, zarówno w tylnym jak i przednim kole. Edytowane 24 Kwietnia 2018 przez -Marcin-
Puncu Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Wg mnie jest to śruba, którą trzeba wykręcić by zmienić reduktory. Ta piasta jest w standardzie 15x100 i 15x110 (boost).
Franz Mauer Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 (edytowane) To śruba do regulacji luzu łożysk. Jaki to ma cel...może właśnie redukcję ewentualnych luzów, które mogą się pojawić, ale to już moje domysły https://youtu.be/tHN_xLJd0g0 Edytowane 24 Kwietnia 2018 przez Franz Mauer
-Marcin- Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Dzięki. Teraz już wiem o co chodzi
Rekomendowane odpowiedzi