jacob1 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Witam, jestem zadowolny z mojego roweru, tzn. prawie - jedyne co mi w nim nie pasuje to kiepskie v -braki Saccona. W dodatku są ciężkie w regulacji Pytanie co kupić? Alivio BR-T4000 czy Deore BR-T610 ? Jaka jesrt różnica między nimi? A może dopłacić do avidów single digit sd5? Uprzedzając pytanie - wiem o tym że do tego dobre klocki to podstawa Rower to Kands Energy 1100, a jazda - głównie lekki teren, szosa
Gość Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Miałam Avidy SD7 (komplet - szczęki i klamki SD7), a do drugiego roweru kupiłam Alivio T4000, żeby było po taniości, ale bez dziadowania i muszę z przykrością przyznać, że z Alivio jestem bardziej zadowolona niż z droższych Avidów. Hamują po prostu lepiej - a klocki miałam i tu i tu te same (Author 3cc). Obecnie Avidy leżą w pudełku, bo przeszłam w Meridzie na hydrauliki, a w Giancie zostały Alivio i jestem z nich mega zadowolona. Hamują rewelacyjnie jak dla mnie i mniej się z nimi trzeba pitolić przy ustawianiu.
-Wiktor- Opublikowano 3 Maja 2018 Opublikowano 3 Maja 2018 Między Deorką a Alivio różńica jest w napisie na hamulcu;) No i w klockach które dostajemy w komplecie,w Alivio klocki nie mają wymiennych okładzin a w Deorce już tak;) Też miałem ostatnio taki dylemat i kupiłem Alivio i klocki Authora 3cc.
Rekomendowane odpowiedzi