supersam Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 (edytowane) Pierwszym porządnym rowerm był Kellys Majestic , nastepny był Giant Reign 2. Obydwa rowery w stanie sklepowym, kolejny był samodzielnie złożony rower na ramie Corratec Superbow Team. Po nim przyszła pora na Trek Fuel ex6 z którego została tylko rama, wszystko inne zostało wymienione. Jednak coraz więcej jeździłem po asfaltach, zapadła decyzja o złożeniu roweru szosowego. Tak więc w tamtym roku powstał rower na ramie Planet X RT-58 V2, w tym roku postanowiłem zakupić ramę karbonową i padło na Viner Settanta. Rama - Viner Settanta (rozmiar S) Pełna grupa Shimano 105 5800 Koła - Fulcrum Racing 7 Pedały - Shimano M520 Siodełko - Fizik Arione R3 Large Opony - Continental Ultra Sport II 25x700 Mostek - 3T ARX II Pro Kierownica - 3T Ergonova Pro Owijka - Fizik Performance Classic Waga roweru z pedałami i koszykami to 8.5 kg Edytowane 22 Kwietnia 2018 przez supersam 4
Gość Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Robi wrażenie. Jak się jeździ na tej maszynie? Rama rozmiar S to 52? Wrzuć więcej fotek jak Ci się będzie nudziło.
supersam Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Na rowerze jeździ się dobrze, trochę się obawiałem jak moje plecy sobie poradzą po przesiadce z RT-58 V2. Viner ma główkę ramy niższą o 25 mm, dałem też mniej podkładek. Pomimo obniżenia pozycji o 37 mm nie jest tak źle. Jak na razie pozytywne odczucia co do prowadzenia się roweru. Rozmiar S to 50. Postaram się zrobić kilka zdjęć przy okazji kolejnego rowerowego wypadu
Pitt35 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Fajny. Viner zawsze mi się podobał. Zrób jak możesz podliczenie ile co cię kosztowało. Też coś takiego kiedyś będę składał.
supersam Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2018 (edytowane) Wychodzi razem z kosztami transportu 6500-6700 zł Edytowane 27 Kwietnia 2018 przez supersam
Andrzej Sawicki Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Poprosimy więcej zdjęć. Piękne kolory widzę.
piterrrxd Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Piękna rama, choć mi osobiście bardziej się podoba w grafitowym wydaniu.
Papynsky Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Bardzo fajna maszyna! Szkoda, że kilka miesięcy temu nie znałem tej ramy, bo sam bym chyba coś na niej składał. Jak patrzyłem na geometrię, to chyba jest ona dość agresywna, jak jest w twoim odczuciu?
Gość Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Opublikowano 28 Kwietnia 2018 22 minuty temu, Papynsky napisał: chyba jest ona dość agresywna Tak, też mam poczucie, że musi być mocno drapieżnie. Coś pięknego. Dobra robota.
supersam Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2018 (edytowane) 2 godziny temu, Papynsky napisał: Bardzo fajna maszyna! Szkoda, że kilka miesięcy temu nie znałem tej ramy, bo sam bym chyba coś na niej składał. Jak patrzyłem na geometrię, to chyba jest ona dość agresywna, jak jest w twoim odczuciu? Tak geometria jest dość agresywna, pomimo tego moje plecy nie cierpią aż tak bardzo. Zobaczę jak będzie na jakiś dłuższych trasach. W porównaniu do poprzedniej ramy, teraz łatwiej jest wchodzić w zakręty. Można sobie pozwolić na znacznie więcej, jednak pewnym ograniczeniem są kiepskie opony. Edytowane 28 Kwietnia 2018 przez supersam
Papynsky Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Z ciekawości, przy jakim wzroście wybrałeś tutaj S?
Stryjek Opublikowano 9 Maja 2018 Opublikowano 9 Maja 2018 Super maszyna, piękna rama i malowanie, brakuje jeszcze tylko ładnych karbonowych kół
supersam Opublikowano 22 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2018 (edytowane) Stryjek - karbonowych kół nie planuje. Małe zminay w rowerze, nowe zaciski kół XLC oraz hamulce SRAM Force. Z osprzętu doszło mocowanie do sigmy, oraz lampki lezyne zecto. Edytowane 22 Czerwca 2018 przez supersam
Rekomendowane odpowiedzi