Rafał OneGear Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Witam, Jeżdżę singlespeedem ,29er,sztywny widelec .Przy dłuższych dystansach powyżej 80km i więcej doskwiera mi lekki ból w okolicy rzepek kolan (lekko pod nimi ,z przodu ) Jaka może być tego przyczyna ? Co mam żle ustawione i jest do ew. rozważenia i poprawy / Kadencja to średnio 78-82 ,przełożenie 32x16.
bons Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Mnie dopadał ból z przodu kolana w lewej nodze, już po przejechaniu 10-20 km. Pomogło podwyższenie siodełka. W tej chwili na dystansach do 30 km ból nie występuje. Jak tylko pogoda się poprawi sprawdzę na dłuższych trasach ;-)
Rafał OneGear Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Wysokość siodełka mam optymalną.
Administrator SzajBajk Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Administrator Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Tutaj zebrałem najczęstsze syndromy:
GBike Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Dnia 17.04.2017 o 21:47, Rafał OneGear napisał: Wysokość siodełka mam optymalną. To odsuń je do tyłu o 1 cm
Zalas Opublikowano 27 Czerwca 2017 Opublikowano 27 Czerwca 2017 Ja tak miałem w starym rowerze gdzie siodło miałem wysunięte mocno do tył za oś supportu, pomagało przesunięcie go do przodu. Ból rzepki może być spowodowany również nadmiernym obciążeniem kolana. A skoro jeździsz na ss na pewno do takich dochodzi np podczas startu ze świateł.
Rekomendowane odpowiedzi