Skocz do zawartości

RockShox, RST. Poszukuję amortyzator na przód.

Kuba03

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 

Posiadam rame Dartmoor Hotnet 27,5 . Chciałbym do tej ramy dobrać jakiś fajny amortyzator tylko nie wiem jaki by sie tu sprawdził najlepiej. Musi ona mieć skok od 140 do maksymalnie 180 inne nie wchodzą w gre . Kwota w jakiej chciałbym sie zmieścić to 1100/1200

Amorek bedzie wykorzystywany głównie do zjazdów oraz latania średnich chopek i dropów. 

Dodam ze myślałem nad SR Suntour AION AIR 27,5 ale nie wiem czy podoła . Z góry dziękuję za podsyłanie propozycji i Pozdrawiam

Opublikowano

Jeśli skoki nie będą drastyczne, spokojnie wystarczy. Sprawdź tylko rok produkcji, bo znalazłem tańsze oferty z modelami sprzed 3 lat albo ewidentnie używane sprzedawane jako nowe.

Opublikowano

Jest jeszcze opcja takiego amorka jak rock shox Sektor tylko ze w grę wchodzi uzywka

Opublikowano

RS Sektor ma mniej regulacji niż Aion RC i cieńsze lagi. Konkurencją dla Aiona byłby Rockshox Revelation. Jest trochę cięższy, ale jeszcze sztywniejszy -- lepiej przyjmie ostrą jazdę.

Opublikowano

A mam jeszcze ostatnie pytanie czy marzocchi 55 lub 66 dałby rade ? Czy Nie byłoby problemu z założeniem go do kół 27,5 bo słyszałem ze niektórzy tak robią właśnie w dartmoorach hornetach

Pytam bo to ponoć bardzo dobry amorek i jest do wyłapania do 1000 zł

Opublikowano

Koła 27,5" założysz, tylko nieco to ograniczy grubość opon. Jeśli wystarczą Ci opony około 2,3", to powinno być OK.