sajekk Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Hej, Przymierzam się do zakupu nowych spodenek z wkładką, bo moje obecne jakieś pierwsze lepsze z 4F kupione w zeszłym roku, niestety nie są za szczęśliwe - zsuwają się przez co nie są zbyt wygodne. Przymierzałem dzisiaj często polecane spodenki z decathlonu z serii 500 i niestety nie mam dobrych odczuć. Po pierwsze widać że egzemplarze różnią się od siebie wyraźnie, co pewnie jest wynikiem produkcji w różnych krajach (Bangladesz i Albania). Przymierzałem dwie sztuki L i jedna nawet dobrze leżała, ale bardziej w kierunku że za duże, a druga para była ciasnejsza niż M i ledwo mogłem ją na siebie wcisnąć. Z tego względu odpuszczam spodenki z decathlonu, widać że jakość kuleje. Pytanie zatem, czy znajdę jakoś sensowne spodenki do kwoty 100 zł? Ale nie z chin, chciałbym móc je dostać wcześniej niż za 3-4tyg.
Gość Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Rzuć okiem na Kallisto ,mają jeszcze parę modeli na wyprzedaży na allegro , za 100 parę plnów masz naprawdę niezłe spodenki z dobrą wkładką .
Gość Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Ja niezmiennie będę polecać Berknera - jak dla mnie najwygodniejsza wkładka (model 4D) z jaką miałam do czynienia. W okolicach 100 można kupić bokserki z ich wkładką (mam takie w wersji damskiej i sprawdzają się bardzo dobrze): http://allegro.pl/berkner-ultra-bokserki-z-rowerowa-wkladka-m-l-i6781964453.html W Intersportach też jest sporo ich produktów, więc można sprawdzić organoleptycznie.
sajekk Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2018 (edytowane) No widziałem wcześniej, że polecasz i faktycznie wyglądają fajnie, ale to już wyczerpuje przewidziany budżet, a jeszcze trzeba za drugie tyle kupić spodenki luźne A pytanie: czy w lecie, w upale nie jest za gorąco w tyłek mając na sobie takie bokserki i na to jeszcze luźne spodnie? Edytowane 22 Kwietnia 2018 przez sajekk
Gość Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Ja mam spodenki z Nowatex. Polska firma szyjąca ciuchy sportowe. Jest kilka modeli do wyboru. Polecam z szelkami ja kupiłem taki komplet ale koszulka i spodenki są też osobno. http://sklep.bcmnowatex.com.pl/komplet-pure-red-koszulka-spodenki.html spodenkach mają wygodna wkładkę i dzięki szelkom dobrze leżą mimo że mam ,,piwny brzuch,, , firma ma dobrą razmiarowke i potrafią doradzić rozmiar. Przesyłka i kontakt bez problemów.
Gość Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 4 godziny temu, sajekk napisał: A pytanie: czy w lecie, w upale nie jest za gorąco w tyłek mając na sobie takie bokserki i na to jeszcze luźne spodnie? Mi za gorąco nie jest. Luźne spodnie zwykle mają właśnie taki wsad gaciowy. Mam spodenki Endura Hummvee i gacie z wkładką od Endury wywaliłam, bo nie było to tak wygodne dla mnie jak Berkner.
Rosen Opublikowano 10 Maja 2018 Opublikowano 10 Maja 2018 Może warto oszczędzić trochę kasy i kupić jednak - i tak nie drogie spodenki Endury - Humvee? One są bardzo wygodne, mają sporo kieszeni i to dobrze przemyślanych. W pasie posiadają gumkę, a na dodatek Endura dodaje pasek. Wkładka wewnętrzna faktycznie jest kiepska stąd kierowałbym się w stronę propozycji Szivy (Berker). Już raz kupiłeś sobie tanie spodenki i po sezonie kupujesz nowe nie rób tego błedu drugi raz 250 za Endure to nie tak źle - zawsze można to porównać do gaci np Race Face'a ktore są już mega wygodne. Na koniec dodam, że jest kilka modeli kolorystycznych - napewno coś ci podpasuje.
sajekk Opublikowano 25 Maja 2018 Autor Opublikowano 25 Maja 2018 (edytowane) Pytanie za 100pkt. Czy te bokserki od Berknera rozciągają się z czasem na nogawkach? Bo mają taką jakby cienką, wzmacniającą tasiemke, która ma chyba temu zapobiegać. Pytam, bo zamówiłem sobie rozmiar M/L i wszystko idealnie, ale nogawki są bardzo opięte, nawet uciskają trochę, a co będzie jak mięsień się ponapina w czasie jazdy. I nie wiem czy wymieniać na większe, bo boję się że będą za duże w pasie i tyłku a tak chciałem już w weekend je wypróbować Edytowane 25 Maja 2018 przez sajekk
PooLV2 Opublikowano 1 Czerwca 2018 Opublikowano 1 Czerwca 2018 W dniu 25.05.2018 o 16:13, sajekk napisał: Pytanie za 100pkt. Czy te bokserki od Berknera rozciągają się z czasem na nogawkach? Bo mają taką jakby cienką, wzmacniającą tasiemke, która ma chyba temu zapobiegać. Pytam, bo zamówiłem sobie rozmiar M/L i wszystko idealnie, ale nogawki są bardzo opięte, nawet uciskają trochę, a co będzie jak mięsień się ponapina w czasie jazdy. I nie wiem czy wymieniać na większe, bo boję się że będą za duże w pasie i tyłku a tak chciałem już w weekend je wypróbować Miałem taką samą historię, wiec się podzielę. Jakiś czas temu kupiłem w intersporcie owe bokserki. Niestety, z braku innych rozmiarów i uwaga - wygodzie w części udowej, wziąłem je. Był to rozmiar L/XL. Mam strasznie grube nogi w porównaniu do reszty ciała, co jest bardzo irytujące, właśnie w takich sytuacjach. Po powrocie do domu, zadowolony zakładam gacie i co, i wychodzi na to, że są luźne, że jeżdżą po 4 literach, co koniec końców spowoduje odparzenia. Ale ok, ubrałem pojechałem na jedną wycieczkę, krótką, tak dla samych testów. Oprócz potwierdzenia przemyśleń że są za duże w pasie i w tyłku, uderzył mnie fakt, że wcześniej dość wygodnie leżące nogawki podjechały mi pod same pachwiny. A to dlatego, że właśnie sprawiały pozory wygody i braku dopasowania. Dzisiaj dostałem rozmiar M/L. I faktycznie w udach są opięte dość mocno. Ale w związku z tym że jest to wyjątkowo mocno eksploatowana bielizna to jestem przekonany że trochę z czasem popuści, bo to metal nie jest, a dwa że dzięki temu uniknę irytującego zjeżdżania bokserek z ud. Reasumując, nie popełniaj błędu z L/XL. Ja to zrobiłem, rodzinka mnie wyśmiała, bo mi kuper odstawał jak u bobasa, wygoda w tym żadna. Wg. mnie wszystko się rozciągnie, ale jak nie wierzyć, to dam Ci znać za tydzień, jak to wygląda Szerokości 1
sajekk Opublikowano 1 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2018 Ja się nie zdecyduje wymieniać na większy rozmiar bo pewnie na tyłku będą za duże, skoro obecne są idealne. A nogawki teraz mocno wrzynają się w uda, a jak napnę mięśnie to wręcz czuć ból. Przy jeździe jak mięśnie się napompują to już by chyba krążenie zatrzymało 😛 Na szybko (bo chciałem już dzisiaj jeździć :D) kupiłem bokserki z decathlonu z serii 500 i o dziwo pierwsze wrażenia pozytywne. Po 40 km tyłek nic nie bolał, ba! było bardzo wygodnie 😛 mam rozmiar L i nogawki też są ciasne, ale nie powodują dyskomfortu, są po prostu dobrze opięte. A gumka jest też szersza więc nacisk się bardziej rozkłada. Zobaczymy czy te bokserki spiszą się w kolejnych jazdach
Gość Opublikowano 1 Czerwca 2018 Opublikowano 1 Czerwca 2018 U mnie w wersji damskiej bokserek Berkner nie ma gumy, wiec też nie uciskają. W ostateczności spróbuj tę gumę wypruć.
sajekk Opublikowano 1 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2018 3 godziny temu, Sziva napisał: U mnie w wersji damskiej bokserek Berkner nie ma gumy, wiec też nie uciskają. W ostateczności spróbuj tę gumę wypruć. Nie da się tego wypruć bez zniszczenia.
PooLV2 Opublikowano 2 Czerwca 2018 Opublikowano 2 Czerwca 2018 Odczucia po pierwszych 50km. O ile na początku był lekki ucisk, pod koniec trasy praktycznie znikł. Dopasowanie na bardzo dobrym poziomie, broń Boże żebyś kupował za duże. Wg. mnie rozejdą się na 95%. Pojawił się za to ból tyłka, ale to raczej wina mojego braku formy
nimmid Opublikowano 27 Maja 2020 Opublikowano 27 Maja 2020 W dniu 2.06.2018 o 13:03, PooLV2 napisał: Odczucia po pierwszych 50km. O ile na początku był lekki ucisk, pod koniec trasy praktycznie znikł. Dopasowanie na bardzo dobrym poziomie, broń Boże żebyś kupował za duże. Wg. mnie rozejdą się na 95%. Pojawił się za to ból tyłka, ale to raczej wina mojego braku formy W dniu 25.05.2018 o 16:13, sajekk napisał: Pytanie za 100pkt. Czy te bokserki od Berknera rozciągają się z czasem na nogawkach? Bo mają taką jakby cienką, wzmacniającą tasiemke, która ma chyba temu zapobiegać. Pytam, bo zamówiłem sobie rozmiar M/L i wszystko idealnie, ale nogawki są bardzo opięte, nawet uciskają trochę, a co będzie jak mięsień się ponapina w czasie jazdy. I nie wiem czy wymieniać na większe, bo boję się że będą za duże w pasie i tyłku a tak chciałem już w weekend je wypróbować Pozwolę sobie trochę odgrzać temat ponieważ mam ten sam problem, zamówiłem rozmiar M/L i pomimo tego że nie mam jakoś wyjątkowo grubych ud to bokserki strasznie opinają. Moglibyście napisać jak z perspektywy czasu wygląda użytkowanie tych bokserek, czy nogawki coś się naciągły? Nie chcę zmieniać rozmiary na większy bo wkładka wydaje się ok.
Chrismel Opublikowano 27 Maja 2020 Opublikowano 27 Maja 2020 (edytowane) Mnie już podczas mierzenia w sklepie nie odpowiadało to uwieranie na udach. Kupiłem więc rozmiar L/XL który jest odrobinę za duży. Ucisk na udach był mniejszy. Ale jak gdzieś idę, nawet kawałek, spodenki mają tendencję do zsuwania się. Podczas jazdy tego nie czuć tym niemniej wolałbym aby w pasie były ciaśniejsze. Więc kupienie większego rozmiaru rozwiązuje jeden problem ale powoduje inny. Użytkuję je blisko rok i nie zauważyłem żeby się rozciągnęły. Ponieważ wkładka jak dla mnie jest rewelacyjna rozważam oddanie ich do poprawek krawieckich żeby mi obcięto trochę nogawki. Mimo że nie uwierają to mają tendencję do przesuwania się i pod spodniami mam zupełnie niepotrzebny, niewygodny kawałek materiału. Edytowane 27 Maja 2020 przez Chrismel
nimmid Opublikowano 28 Maja 2020 Opublikowano 28 Maja 2020 Z tego co piszesz to jednak L/XL to mniejsze zło, podjadę dzisiaj przymierzyć.
IOO Opublikowano 28 Maja 2020 Opublikowano 28 Maja 2020 Ja mogę polecić tę z Decathlon z pomarańczową wkładką, nie jest to top ale są całkiem przyzwoite.
nimmid Opublikowano 28 Maja 2020 Opublikowano 28 Maja 2020 Mógłbyś napisać jak się sprawują przy dłuższej jeździe? Poszukuję czegoś na wycieczki > 3h, wszystko co mam (xtiger, lidl itp.) jest ok, ale powyżej 3h już nie jest komfortowo.
Chrismel Opublikowano 4 Lipca 2020 Opublikowano 4 Lipca 2020 Wracam do tematu bo zdecydowałem się obciąć nogawki w bokserkach Berknera. Jestem po dwóch długich, wielogodzinnych jazdach. Obcięcie było strzałem w dziesiątkę. Pani ucięła, zrobiła brzegi overlockiem i jest super. Gdybym na ten pomysł wpadł przy zakupie prawdopodobnie kupiłbym jednak rozmiar o numer mniejszy. Kupiłem ciut większe żeby zredukować uciskanie w udach. Na innym forum też ktoś skarżył się na to uciskanie. Więc polecam kupić takie żeby w tyłku były dobre a potem oddać do poprawek krawieckich. Dziwi mnie trochę że sam Berkner od razu takich nie robi. Te uciskające nogawki nic nie dają poza tym że uciskają.
nimmid Opublikowano 16 Lipca 2020 Opublikowano 16 Lipca 2020 @Chrismel ja ostatecznie zdecydowałem się na wymianę na L/XL i w moim przypadku problem zniknął - nic nie uciska, nie zsuwają się i ogólnie są znacznie wygodniejsze od wszystkich które testowałem wcześniej. Zaliczyłem w nich już kilka dłuższych wypraw (5, 6h, jedna nawet 10h : ) i z czystym sumieniem mogę polecić. Żonie natomiast mniej odpowiadają, widać że to bardzo indywidualna sprawa
sobka01-adamski Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Opublikowano 5 Sierpnia 2020 (edytowane) Macie jakiś sprawdzony sklep/sprzedawcę u którego kupujecie te bokserki Berknera? Oficjalny sklep do końca sierpnia ma przerwę urlopową... Edytowane 5 Sierpnia 2020 przez sobka01-adamski
Chrismel Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Ja kupowałem w Intersport stacjonarnym żeby przymierzyć przed zakupem.
Rekomendowane odpowiedzi