cezo80 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 (edytowane) Witam;) Po bardzo dlugim czasie zastanawiania sie jaki rower i za ile wkoncu kupilem. Rower mam od piatku i zdarzylem nim zrobic ponad 30km. Rower jak dla mnie to kosmos a jazda to czysta przyjemnosc. Pokonywanie km jak i komfort jazdy nim to poezja ( poprzednik kross A2 z 2010r. na 26'). Specyfikacja roweru: Rama -CARBON SL RMT 980 G Rozmiar XL Amortyzator- ROCK SHOX SID RL Stery- FSA Kierownica- TRUVATIV NOIR T40 CARBON Mostek- TRUVATIV STYLO T40 Przerzutka tył- SRAM X0 CARBON RED Manetki- SRAM X01 TRIGGER RED CARBON Hamulce- SRAM X0 CARBON RED Korba- SRAM X01 36T CARBON Wolnobieg- SRAM XG-1150 10-42T Łańcuch- SRAM XX1 Obręcze- ALEXRIMS EVO 2.0 29 ALU Opony- SCHWALBE FURIOUS FRED 29X2.0” Siodło- SAN MARCO ASPIDE RACING OPEN Sztyca- TRUVATIV NOIR T40 CARBON Chwyty- VELO SUPER LIGHT OLP Waga- 8,95 KG Pytanie do forumowiczow: 1. Jakie lampki przod/tyl kupic do 300? 2. Jaki licznik do 500zl? Edytowane 14 Października 2018 przez cezo80
PeKa Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Za 500pln to szedłbym w Garmina EDGE 500.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Ale super rower piękny mi się podoba:) i też fajnie kosztuje:)
cezo80 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Piekny i szybki, dzisiaj moje pierwsze 120km:) Nad licznikiem dalej sie zastanawiam, moze wpadna jeszcze jakies fajne podpowiedzi
Gość Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Wiesz ja to kupiłem Polara prawie nówkę od kolegi razem z czujnikiem kadencji Polar M450 HR pulsometr już wcześniej miałem. A myślałem nad nowym ale się rozmyśliłem ponieważ sam komputerek kosztuje ponad 600 zł. A ten to hula i szybo się załącza oraz znajduje sygnał gps. Pracuje w systemie bluetooth więc można podłączyć jeszcze pomiar mocy na własnej korbie np. poprzez wysłanie lewego ramienia korby w moim przypadku shimano do polskiej firmy inpeak zajmującej się pomiarem mocy i zamontują pomiar mocy w twojej korbie koszt 1350. A nie trzeba wydawać kroci na pomiar mocy pozdrawiam:)
Gość Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Monteria jakoś mi się z marketem kojarzy, a tu proszę takie ładne cacuszko. Bezawaryjności...
cezo80 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Pomysle nad tym Polarem, moze ktos jeszcze cos podpowie;) 23 godziny temu, SpiderMAN napisał: Monteria jakoś mi się z marketem kojarzy, a tu proszę takie ładne cacuszko. Bezawaryjności... Nie dziekował:) Mam problem z dwoma HAMULCAMI PRZOD/TYŁ, obydwa delikatnie sie ocieraja tzn, tarcza o klocki. Monteria odpowiedziala ze producent w nowych hamulcach czasami daje za duzo plynu hamulcowego i trzeba go troche upuscic, slyszalem tez opinie ze sa nowe, jezdzic i sie "zrobia" same. Co poradzicie koledzy i kolezanki?
kamykMTB Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 3 minuty temu, cezo80 napisał: Nie dziekował:) Mam problem z dwoma HAMULCAMI PRZOD/TYŁ, obydwa delikatnie sie ocieraja tzn, tarcza o klocki. Monteria odpowiedziala ze producent w nowych hamulcach czasami daje za duzo plynu hamulcowego i trzeba go troche upuscic, slyszalem tez opinie ze sa nowe, jezdzic i sie "zrobia" same. Co poradzicie koledzy i kolezanki? Na supporcie Monterii pracuje zapewnie jakis niedoinformowany student Nie ma takiego pojecia jak "Za duzo plynu hamulcowego" - plynu musi byc maksymalnie wlane zeby niebylo pecherzykow powietrza. Zapewne masz zle ustawiony zacisk - wyreguluj go poprawnie - w sieci masz o tym sporo filmików.
Gość Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Ustawić zacisk porządnie, sprawdzić czy tarcze proste, ot tyle... z tą ilością płynu to trochę support producenta moim zdaniem ponosi fantazja...
cezo80 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2018 W dniu 24.04.2018 o 08:00, kamykMTB napisał: Na supporcie Monterii pracuje zapewnie jakis niedoinformowany student Nie ma takiego pojecia jak "Za duzo plynu hamulcowego" - plynu musi byc maksymalnie wlane zeby niebylo pecherzykow powietrza. Zapewne masz zle ustawiony zacisk - wyreguluj go poprawnie - w sieci masz o tym sporo filmików. W dniu 24.04.2018 o 08:10, SpiderMAN napisał: Ustawić zacisk porządnie, sprawdzić czy tarcze proste, ot tyle... z tą ilością płynu to trochę support producenta moim zdaniem ponosi fantazja... juz mam zrobione te hamulce. Tak jak napisaliscie ustawiony zacisk i jest ok, dziekowal
malkontent Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 W dniu 21.04.2018 o 14:30, cezo80 napisał: Korba- SRAM X01 36T CARBON Wolnobieg- SRAM XG-1150 10-42T Masz niezłą nogę, skoro w takim zestawieniu dasz radę podjechać pod ostre górki. Też patrzyłem na Monterię, ale dla mnie kolorystyka była jak dla mnie zbyt "festyniarska" a niższe modele miały za slaby jak dla mnie osprzęt.
cezo80 Opublikowano 1 Maja 2018 Autor Opublikowano 1 Maja 2018 (edytowane) W dniu 30.04.2018 o 19:42, malkontent napisał: Masz niezłą nogę, skoro w takim zestawieniu dasz radę podjechać pod ostre górki. Też patrzyłem na Monterię, ale dla mnie kolorystyka była jak dla mnie zbyt "festyniarska" a niższe modele miały za slaby jak dla mnie osprzęt. Monteria jezdze po asfalcie, rzadko zjezdzam z drogi. Dlatego wybralem korbe 36T i opony waskie, szybkie. Kolor kwestia gustu, na zywo robi wrazenie;) Co do jazdy mam juz zaliczone 2 wycieczki ponad 100km, wiec jak na poczatkujacego jest dobrze:) Edytowane 1 Maja 2018 przez cezo80
Michasas Opublikowano 24 Grudnia 2018 Opublikowano 24 Grudnia 2018 Witam. Podbijam temat. Z chęcią dowiem się o recezncji Cezo80 lub innego użytkowania po sezonie użytkowania.
cezo80 Opublikowano 18 Lutego 2019 Autor Opublikowano 18 Lutego 2019 W dniu 24.12.2018 o 13:49, Michasas napisał: Witam. Podbijam temat. Z chęcią dowiem się o recezncji Cezo80 lub innego użytkowania po sezonie użytkowania. Zrobilem rowerem 2tys km. Uwazam ze za takie pieniadze nie da sie kupic roweru w takiej cenie, odpowiedniki typu scotty, spece, treki grubo ponad 10tys. Rower uzywam dla przyjemnosci, zadnych zawodow. Jezdze nim aby po asfalcie i sciezkach lesnych czasami. Przez ten czas nic sie nie popsulo. Jak na moj wzrost jest bardzo wygodny, pozycja jest super, nie mecze sie. Amor polyka nierownosci bardzo plynnie i jestem bardzo z niego zadowolony. Ogolnie rower bajka i jezeli ktos sie zastanawia nad kupnem to polecam bardzo. Mysle o ulepszeniach na ten sezon i to grubych ale nie wiem czy mi to wyjdzie. Jezeli ma ktos jakies pytania to pytac;)
Michasas Opublikowano 19 Lutego 2019 Opublikowano 19 Lutego 2019 (edytowane) Grubo myślę nad modelem Barracuda 2019. Osprzętowo jest mega. Cena w porównaniu z innymi modelami o podobnej specyfikacji jest bardzo konkurencyjna. Ale... - jest to w dalszym ciągu firma ,,krzak" która nawet nie wiadomo skąd się wzięła i kto robi jej podzespoły - uzyskanie informacji od firmy kiedy Barracuda 2019 będzie dostępna w sprzedaży jest po prostu niemożliwa - o jazdach próbnym przed kupnem, też pewnie będzie można pomarzyć, a wydać 10 tys w ciemno jakoś ciężko Wstaw jakieś akutalne foto. Edytowane 19 Lutego 2019 przez Michasas
cezo80 Opublikowano 19 Lutego 2019 Autor Opublikowano 19 Lutego 2019 6 godzin temu, Michasas napisał: Grubo myślę nad modelem Barracuda 2019. Osprzętowo jest mega. Cena w porównaniu z innymi modelami o podobnej specyfikacji jest bardzo konkurencyjna. Ale... - jest to w dalszym ciągu firma ,,krzak" która nawet nie wiadomo skąd się wzięła i kto robi jej podzespoły - uzyskanie informacji od firmy kiedy Barracuda 2019 będzie dostępna w sprzedaży jest po prostu niemożliwa - o jazdach próbnym przed kupnem, też pewnie będzie można pomarzyć, a wydać 10 tys w ciemno jakoś ciężko Wstaw jakieś akutalne foto. Na ta chwile najwyzszym modelem tej marki jest shotas 0.6, barracudy w ofercie "chyba" nie ma. O modelu na rok 2019 nic nie slyszalem a jak cos bede wiedzial to dam znac. - "krzakiem" to raczej nie jest bo juz istnieje kilka lat i sprzedaje nawet sporo rowerow tylko ze tych tanszych. Kto robi jej podzespoly to nie wiem ale nie ma raczej takich problemow jak z rometem ze byly modele a nie mozna bylo ich kupic. - tak jak napisalem wczesniej jak bede cos wiedzial to napisze. - jezeli bedzie barracuda 2019 to wydaje sie raczej pewnym ze bedzie taka mozliwosc, ja przynajmniej przed kupnem mialem taka mozliwosc. Nie mam zadnych zdjec bo nigdy nie robilem, moze w tym roku cos zrobie. A w rowerze poza dodaniem licznika, kosza i bidonu nic sie nie zmienilo. Aktualizacja, model ten co ja mam jest jednak w sprzedazy za 7999zl, jesli chodzi o model 2019 nie ma jeszcze oficjalnej informacji.
Michasas Opublikowano 20 Lutego 2019 Opublikowano 20 Lutego 2019 (edytowane) Monteria Barracuda 2018 jest jeszcze dostępna i to w dobrej cenie: Monteria Barracuda 2019: Edytowane 20 Lutego 2019 przez Michasas
cezo80 Opublikowano 20 Lutego 2019 Autor Opublikowano 20 Lutego 2019 Piekny:) Sam jestes ciekaw tego modelu, mam nadzieje ze wkoncu beda oficjalne dane i iwecej zdjec
Michasas Opublikowano 21 Lutego 2019 Opublikowano 21 Lutego 2019 11 godzin temu, cezo80 napisał: Piekny:) Sam jestes ciekaw tego modelu, mam nadzieje ze wkoncu beda oficjalne dane i iwecej zdjec Rama - Carbon SL RMT 980g Amortyzator - Rock Shox SID RL 100mm 15mm Kierownica - Truvativ Stylo T40 Mostek - Truvativ Stylo T40 Przerzutka tył - SRAM GX Eagle Manetki - SRAM GX Eagle 12 Speed Hamulce - SRAM Level TLM 160/160 Korby - SRAM GX Eagle Kaseta - SRAM GX Eagle 10-50T 12 Speed Łańcuch - SRAM GX Eagle Koła - Mavic CrossMax Elite Opony - Mavic Quest PRO XL Siodło - San Marco Aspide Racing Open Sztyca siodła - Truvativ Noir T40 Carbon Chwyty – Monteria Waga – ok. 9,8kg Cena 9999zł
cezo80 Opublikowano 21 Lutego 2019 Autor Opublikowano 21 Lutego 2019 Cena bardzo niska, bardzo ciekawa propozycja.
cezo80 Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2019 W dniu 19.02.2019 o 08:49, Michasas napisał: Wstaw jakieś akutalne foto. Mało robię zdjęć roweru no i trochę słabe wyszły jak widać.
Kuba_sławek Opublikowano 10 Czerwca 2019 Opublikowano 10 Czerwca 2019 W dniu 19.02.2019 o 08:49, Michasas napisał: Grubo myślę nad modelem Barracuda 2019. Osprzętowo jest mega. Cena w porównaniu z innymi modelami o podobnej specyfikacji jest bardzo konkurencyjna. Ale... - jest to w dalszym ciągu firma ,,krzak" która nawet nie wiadomo skąd się wzięła i kto robi jej podzespoły - uzyskanie informacji od firmy kiedy Barracuda 2019 będzie dostępna w sprzedaży jest po prostu niemożliwa - o jazdach próbnym przed kupnem, też pewnie będzie można pomarzyć, a wydać 10 tys w ciemno jakoś ciężko Wstaw jakieś akutalne foto. Monterię produkuje ZIPP - skutery, motory itp. ZIPP pochodzi od KROSSa i na początku mięli tego samego właściciela dlatego nie uważam, że jest to firma krzak. Od kilku lat zwiększają asortyment. Faktycznie kolory mają festyniarskie.
Rekomendowane odpowiedzi