Skocz do zawartości

Przyczepka rowerowa do przewozu dziecka

lukaszwasil

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Poszukuje przyczepki do przewozu rocznego synka żebyśmy mogli wyskoczyć na rodzinne wyjazdy. Może ktoś mógł by coś doradzić. Budżet około 1000 zł do naciągnięcia. Ważne żeby miała atesty i nie był to jakiś chińczyk. Wiadomo będzie jechało w niej dziecko nie worek ziemniaków :) 

Wpadło mi w oko coś takiego

http://allegro.pl/bellelli-b-taxi-b-travel-przyczepka-rowerowa-wozek-i7296128517.html#thumb/14

http://allegro.pl/gutto-delux-przyczepka-rowerowa-2w1-i6915586701.html#imglayer

Edytowane przez lukaszwasil
Opublikowano

Kiedyś na trasie spotkałek pewnego człowieka z przyczepką. Zainteresowała mnie bardzo bo droga była tragiczna,a dziecko spało w najlepsze. Więc zapytałem. Powiedział mi wtedy, że jeśli przyczepka to tylko z hamakiem w środku. Dziecko jest 'zawieszone" i nie czuje żadnych wybojów. Niestety na tym moja wiedza się kończy. 

Opublikowano

Ta druga wygląda znacznie lepiej, ma jakąś tam amortyzację. Pierwsza to raczej wózek a nie przyczepka.

Ja bym na twoim miejscu szukał wśród używanych, dzieci rosną szybko, a przyczepki niszczą się powoli. Za cenę nowej można już wyrwać jakiś fajny firmowy sprzęt.

Opublikowano

Studiowałem temat dość intensywnie. Mój wniosek, im droższa tym cięższa. Od tego szablonu jednak odchodzi Burley, naprawdę jest lekka. Ja kupiłem Giant PeaPod Solo, i uważam że jest dobra. Będziesz pruł dwie dychy po dziurach? Wykipruje Ci się że aż miło.

Opublikowano
Dnia 20.04.2018 o 16:45, remigiusz napisał:

Wykipruje Ci się że aż miło.

Moja córka miała takie dachowanie w Streetcoachu, bez uszczerbku, córa oczywiście w kasku w środku zapięta w 5 punktowe pasy, przyczepkę podbiło na krawężniku  przy niewielkiej prędkości i przekoziołkowała, lat to temu było ze 14.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
1 minutę temu, Łabędź napisał:

@lukaszwasil, wybrałeś jakąś?

Zakup odłożyliśmy na przyszły rok. Powód: uznaliśmy z żoną, że jednak lepiej będzie dla młodego jak będzie miał ponad 2 lat w sensie bezpieczeństwa przewozu jak i przyjemności z podróżowania, gdyż po pożyczeniu przyczepki od znajomych na testy okazało się, że syn nie był zachwycony natomiast jak jeździ na krótkie przejażdżki "w okół komina" w foteliku to mu się podoba 😄 Za to żona zarażona miłością do szosy, więc na razie jeździmy razem (w miarę możliwości). Za rok więc przyczepka i na 90% będzie to coś z qeridoo sportrex 1, dwie szosy i jazda na całodniowe wyjazdy 🚴‍♂️💪😄