Misterrajt Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zamierzam kupić dodatkową parę kół. Normalnie jeżdżę na 35 mm (miasto i słaby asfalt) ale czasami wybieram się w dłuższą trasę po asfalcie i wolałbym jechać na 28 mm. I pytanie : czy łańcuch i korba w dotychczasowym zestawie (lekko zużytym), będą dobrze współpracować z nową kasetą, w nowych kołach, jeśli od czasu do czasu takie sobie założę ?
Nath_147 Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Jak będzie kaseta z mniejszą ilością zębów to będziesz musiał użyć krótszego lancucha, i tu opcje są dwie, użyć na tym samym łańcuchu dwóch spinek(?) lub do każdego kompletu mieć osobny łańcuch. Ja bym zastosował oponę 25c ( zwijane conti ultrasport). Wysłane z mojego TA-1024 przy użyciu Tapatalka
Misterrajt Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2018 41 minut temu, Nath_147 napisał: Jak będzie kaseta z mniejszą ilością zębów to będziesz musiał użyć krótszego lancucha, i tu opcje są dwie, użyć na tym samym łańcuchu dwóch spinek(?) lub do każdego kompletu mieć osobny łańcuch. Ja bym zastosował oponę 25c ( zwijane conti ultrasport). Wysłane z mojego TA-1024 przy użyciu Tapatalka Nieee, kaseta taka sama, tylko nowa. Czy spodziewać się zgrzytów ?
Gość Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Wątek przeniesiony. Dotyczy napędu, a nie kół.
halasma Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Nieee, kaseta taka sama, tylko nowa. Czy spodziewać się zgrzytów ?Z tego co sie czyta i slyszy to zestaw kaseta +lancuch zużywa sie raxem I tak bym to zrobil. Nowe kolo z nowa kaseta i nowy lancuch, stare kolo ze stara kaseta i stary lancuch.Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi