Skocz do zawartości

Eastway Zener D3 - opinie.

m4tti

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Marka wydaje się trochę egzotyczna (ja słyszę o niej drugi raz) ale w tej cenie rzeczywiście ciężko będzie wyrwać full carbona :P . Rower wygląda bardzo ładnie jednak zwróć uwagę na jego wagę, full carbon i waga 9,6 kg to wydaję się całkiem dużo więc pewnie nie jest to ich najlepszy typ carbonu... pojawia się pytanie czy wobec tego warto iść w ten carbon? :D 

Opublikowano

Waga jest tu tematem drugorzędnym , bardziej mnie komfort użytkowania interesuje.Z tego co widzę generalnie rowery na tarczach to ten pułap wagowy ( merida za 7.5k waga 9kg)

Marka należy do sklepu wiggle który to jest potentatem na rynku europejskim - dają 5 lat gwarancji .

Opublikowano

Dobre Alu > Słaby karbon. Słabej jakości karbon nie da Ci żadnego komfortu

Opublikowano

Mozesz tez wybrac cos sobie z rowerow od Fuji. Maja dosyc lekkie aluminiowe ramy, rozne warianty osprzetowe i przystepne ceny (mozna czesto trafic na jakas Promo).

Opublikowano
1 godzinę temu, m4tti napisał:

Waga jest tu tematem drugorzędnym , bardziej mnie komfort użytkowania interesuje.Z tego co widzę generalnie rowery na tarczach to ten pułap wagowy ( merida za 7.5k waga 9kg)

Ta Merida, o której piszesz realnie ma wagi 8,6kg bez pedałów. Rama, mostek i kierownica to aluminium. Sztyca i cały widelec jedyne carbonowe elementy. I hamulce ma hydrauliczne. 

W linku, który podałeś. Hamulce to mechaniki. Rama i widelec carbonowe. Kiera, mostek i sztyca aluminiowe. I waga 9,63? Coś nie bardzo ten carbon. Wychodzi kilogram więcej niż ta aluminiowa Merida. 

Opublikowano

Jak już pisałem waga nie jest tu najważniejsza.

Merida generalnie ma lżejszy osprzęt być może lżejsze koła i raczej na pewno jest ważona bez pedałów do celów marketingowych. Dwa wymienione elementy być może wyrównują te poł kg wagi ale mówimy o dwukrotnie droższym rowerze.

Angol ma moim zdaniem pomijając kwestie wagi bardzo sensowny osprzet (komponenty Ritchey , siodełko Fizik , są od razu opony 28c continentala ) stąd zwrócił moją uwagę.