Skocz do zawartości

Sztuciec tapered do Kony Stinky 2005 ?

jedras

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy może ktoś gdzieś trafił na stery umożliwiające montaż widelca tapered do starej kony z prostą rurą ?

Niestety nie mam jej na miejscu, na razie jest u rodziców, więc nie za bardzo mam jak sprawdzić jaka tam siedzi dolna miska a też jakoś tak nie za bardzo udało mi się coś wygrzebać w internetach.

Chciał bym wstawić tam coś innego niż obecny drop off, jednak znalezienie czegoś z prostą rurą w rozsądnym stanie z używanych amorków po woli zaczyna graniczyć z cudem i taka wymiana nie ma kompletnie sensu w tym przypadku, ponieważ drop off jest w super stanie, a jedynym powodem dla którego się zastanawiam nad przesiadką na jakiś czas na coś innego jest kwestia wykorzystywania kony bardziej do jakiegoś takiego All moutain gdzie przydał by mi się dobry tłumik ewentualnie blokada jakaś.

Opublikowano

Ta rama nie posiada główki na stery półzintegrowane, więc niestety musisz zapomnieć o amorku tapered w tej ramie...

Opublikowano (edytowane)

Chyba półzintegrowane, miski ZS44 a nie zintegrowane, bo w takim standardzie występują stery umożliwiające montaż tapered do prostej główki.

Edytowane przez jedras
Opublikowano
2 minuty temu, jedras napisał:

Chyba półzintegrowane, miski ZS44 a nie zintegrowane, bo w takim standardzie występują stery umożliwiające montaż tapered do prostej główki.

Fakt, machnąłem się.

Opublikowano

Natomiast jest jeszcze coś takiego jak FSA BIG PIG DH PRO czy jakoś tak, stery zewnętrzne na 1 i 1/8, ale dolna miska jest mocno powiększona i ma większe łożysko, z tego co o nich czytałem ma to nieco zwiększyć sztywność, taka symulacja tapered na prostej rurze w ramie z prostą główką, zastanawiałem się czy przypadkiem gdyby udało się znaleźć do tego odpowiednie łożysko dało by się wcisnąć tam rurę tapered.

Opublikowano
11 minut temu, jedras napisał:

Natomiast jest jeszcze coś takiego jak FSA BIG PIG DH PRO czy jakoś tak, stery zewnętrzne na 1 i 1/8, ale dolna miska jest mocno powiększona i ma większe łożysko, z tego co o nich czytałem ma to nieco zwiększyć sztywność, taka symulacja tapered na prostej rurze w ramie z prostą główką, zastanawiałem się czy przypadkiem gdyby udało się znaleźć do tego odpowiednie łożysko dało by się wcisnąć tam rurę tapered.

Wątpię, bo nie wejdzie w rurę główki ramy, która jest prosta...

Opublikowano (edytowane)

Stery tego typu mocno wystają pod spodem, najszersze miejsce rury będzie poza główką.

Edytowane przez jedras