Skocz do zawartości

Książkowy poradnik serwisowy - co polecacie?

muszyniak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Każdy z nas, gdy ma jakąś awarię stara się sam ją usunąć i naprawić rower. Może ktoś z użytkowników forum posiada ciekawy poradnik książkowy o naprawie rowerów. Może udałoby się podzielić informacją dotyczącą tytułu i autora, oraz jakości porad i wiedzy ujętej w tym poradniku. Pozdrawiam i proszę o propozycje.

Opublikowano (edytowane)

Zawsze można iść do EMPIK-u i za free przeczytać potrzebną poradę ;) 

Edytowane przez alfine-11
Opublikowano
1 godzinę temu, Chris napisał:

Prawda stary dobry klasyk podstawy są, lecz jest to stara wersja dla starszych typów osprzętu. Ale to jest jednak obowiązkowa lektura B|

1 godzinę temu, alfine-11 napisał:

Zawsze można iść do EMPIK-u i za free przeczytać potrzebną poradę ;) 

Nie każdy mieszka w mieście ;) 

Opublikowano

youtube - najlepsza kopalnia wiedzy, praktycznie wszystko o wszykim z filmem krok po kroku jak cos zrobic, jak probuje sie czegos nauczyc to zwykle z niego korzystam, wszelkie ksiazki zwykle sa kilka lat wstecz od technologii

• Lubię to! 1
  • Pomógł 2
Opublikowano

@LukasFR22 to prawda , że większość rowerzystów nie ma na co dzień dostępu do EMPIK-u , jak i nie każdy pasjonat jazdy na rowerze posiada w domu internet , w czasach mojej młodości  najpopularniejszym miejscem zdobywania wiedzy była biblioteka i czytelnia dzisiaj książki i czasopisma są relatywnie drogie ale komputer oraz stały dostęp do internetu też nie mało kosztują, warto jest w najbliższym towarzystwie miłośników dwóch kółek wymieniać się literaturą i zdobytymi w necie materiałami wzbogacającymi naszą  wiedzę rowerową

Opublikowano

Ja również przygodę z serwisem roweru zaczynałem od książki Pana Zinna. Jak najbardziej polecam

• Lubię to! 1
Opublikowano

Jak by ktoś potrzebował to posiadam ową książkę Pana Zinna w pdf, mogę się podzielić.

Opublikowano
Jak by ktoś potrzebował to posiadam ową książkę Pana Zinna w pdf, mogę się podzielić.

Jestem chętny. Proszę o PV.
Opublikowano

Ostatnio w księgarni wpadła mi w ręce taka pozycja. Nie kupiłem ale jest w niej wszystko bardzo dokładnie rozpisane z punktu widzenia mechaniki ruchu. Oczywiście zagadnienia takie jak budowa, regulacja i serwisowanie roweru też. Z tego co widziałem jest też fajnie opisany bikefitting.

2017-03-20 12.53.08 (2).jpg
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Gdzieś miałem dwie części w pdf'ie Big Blue Book of Bicycle Repair by Park Tool. Jeżeli ktoś byłby zainteresowany mogę udostępnić. 

• Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)

Również poproszę PDFy na priv :)

Edytowane przez Dżery
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 29.06.2017 o 21:32, ghoost napisał:

Gdzieś miałem dwie części w pdf'ie Big Blue Book of Bicycle Repair by Park Tool. Jeżeli ktoś byłby zainteresowany mogę udostępnić. 

Jak bys mógł to podeślij na prywatnej wiadomości ;) 

• 1 rok później...
marczuk.j@gmail.com
Opublikowano

Mogę także poprosić o przesłanie PDF książki Pana Zinna?

Będę bardzo wdzięczny.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 19.04.2017 o 23:21, batonmdc napisał:

Jakbyś mógł podesłać byłbym zobowiązany 🙂

W dniu 29.06.2017 o 21:32, ghoost napisał:

Jakbyś mógł udostępnić to byłbym zobowiązany 🙂

Opublikowano
Ja też poproszę mam wersję papierową
Ale pdf się przyda
piotr.op@wp.pl
  • 3 lata później...