Skocz do zawartości

Rękawiczki z palcami czy bez?

kjndeer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zastanawiam się ostatnio nad zakupem rękawiczek do roweru, będę jeździł głównie po terenach leśnych itp. osobiście ze względów wizualnych bardziej podobają mi się rękawiczki z palcami ale wolę zapytać czy w rękawiczkach z palcami nie będzie mi za ciepło w dłonie. Z góry dzięki

Opublikowano

A co, przycięte ci się z handlem warzywnym kojarzą? ;)

W pełnych rękawiczkach ciepło i nie ma jak się zgrabnie po klejnotach poczochrać. 

Opublikowano

Jeśli kupisz z lekkiego i przewiewnego materiału, to powinieneś dać radę. A najlepiej kupić dwie pary - jedne palczaste, a drugie bez palców na upały.

Opublikowano
5 minut temu, Pietern napisał:

A co, przycięte ci się z handlem warzywnym kojarzą? ;)

W pełnych rękawiczkach ciepło i nie ma jak się zgrabnie po klejnotach poczochrać. 

Hahahah, w sumie to nie wiem dlaczego, po prostu jakieś takie ładniejsze mi się wydają :D

7 minut temu, Sziva napisał:

Jeśli kupisz z lekkiego i przewiewnego materiału, to powinieneś dać radę.

Hmm,  w takim razie czy te lub te będą odpowiednie?

Opublikowano
2 minuty temu, Sziva napisał:

Moim zdaniem żadne z powyższych - wyglądają na mało przewiewne.

Myślałam raczej o takim materiale wierzchnim:

http://www.wojczal-bike.pl/index.php?route=product/product&product_id=271

http://www.wojczal-bike.pl/index.php?route=product/product&product_id=638

Wyglądają na porządne i na dodatek są ładne, ale nasuwa mi się pytanie czy przesyłka ta idzie z Polski bo widzę że cena z euro oraz czy nie ma może większych rozmiarów bo widzę że jest tylko small a stety lub niestety mam dosyć dużą łapę

Opublikowano

Sklep z Wrocławia, tylko stronę mają po angielsku. Ostatnio jak u nich byłam, to dali mi pudło rękawiczek i przymierzałam.

Zresztą nie musisz u nich kupować - mi chodziło bardziej o pokazanie typu rękawiczki.

Opublikowano

ja mam jakieś tanie bezpalczaste, ostatnio kupiłem nieco bardziej pancerne z palcami z myślą o jeździe na dziko w krzaczorach i takie tam. Ogólnie - na szosę czy turlanie się po parkach - bez palców chociaż ja poszedłem inną drogą - dobre, grube gripy - do lajtowej jazdy bez rękawic a jak już w rękawicach to w jakichś sensowych z protektorami

Opublikowano

A ja jezdze w mechanixach wentylowanych i tez nie narzekam pasuja mi na rowerku . 49 zl zaplacilem w promocji jakiejs 

rekawice-mechanix-original-vent-covert.jpg

Opublikowano

Mam dwie pary Pearl Izumi. Z palcami na 0 do 15 stopni, a bez palców od 15 do 30. Sprawdza się takie rozwiązanie w 100%. W GoSport mają spory wybór fajnych rękawiczek. 

Opublikowano

Ja na szosie jeżdzę bez rękawiczek

Opublikowano

Ja do do pierwszego wyjazdu w góry jezdzilem na tych ze ściętymi palcami, potem kupilem dlugie i do krótkich nie wrócę raczej. W krotkich zawsze końcówki tych ściętych palców mi się rozciągały i potrafily podwijać. Co mnie strasznie wkurzało. 

Opublikowano

Odkąd przemroziłem ręce jeżdżę wyłącznie w długich rękawiczkach. Tak w lutym jak i w sierpniu, tak w terenie jak i na szosie. Z bardziej przewiewnych mogę zaproponować 661 Raji. 

Opublikowano

Rękawiczki na rower nie powinny uciskać między palcami, bo idą tamtędy nerwy. Tylko wersje z całymi palcami pozwalają tak zrobić. Niestety producenci mają to gdzieś i notorycznie robią za długie palce.

Najzdrowiej jest bez rękawiczek, tylko wtedy lepiej nigdy nie upaść...

Opublikowano

Rękawiczek to mam chyba z 5 par... z palcami i bez i tego się trzymam, są potrzebne.

Opublikowano

Teraz jeżdżę tylko w długich.
Lepszy chwyt na gripach, hamulcach-klamkach.
Palce się nie ślizgają.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

W terenie tylko długie DARTMOOR Snake jeździłem w nich po górach w naj większe upały i dałem rady.

A na szosie krótkie. 

Edytowane przez daniel33mc@wp.pl
Opublikowano

Przerobiłem trochę rękawiczek Dartmoor Snake, Fox Dirtpaw i podobne, żadne sezonu nie wytrzymały :P Jak z długimi palcami to w moim wypadku tylko Fox Bomber, krótkie mogą być za 15zł z Decathlonu, i tak sezonu nie wytrzymają, pogodziłem się z tym.

Opublikowano

mi się Dirtpawy bardzo podobają ale naczytałem się opinii, że szwy puszczają od samego patrzenia na nie i sobie odpuściłem. Niedawno kupiłem Spece Enduro, zobaczymy jak będą się sprawować

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ja preferuję bezpalczaste, najlepiej jakieś cienkie Giro, można też dość tanio dostać