Heady1991 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 (edytowane) Dzisiaj stałem się posiadaczem wyżej wymienionego roweru, specyfikacja producenta, nic nie zmienione ( jeszcze), licznik sigma 500 (gratis od sklepu) torba przy kierownicy to chyba jakaś merida, nie pamietam (ważne, że jest miejsce na telefon), torba pod ramą nie mam pojęcia jaka firma, pompka z manometrem. To chyba wszystko... Można hejtować Model - 2017 Rama - 29" / ALU 6061-T6 / MĘSKA - Widelec - SR SUNTOUR XCT / SKOK 100MM Stery - AHEAD FSA NO.10 / 1-1/8" / WEWNĘTRZNY Korba - SHIMANO TOURNEY M171 / 42X34X24T / OSŁONA Oś - suportu TH / 7420ST-S / ŁOŻYSKA MASZYNOWE / PODWÓJNE USZCZELNIENIE Przerzutka - przedniaSHIMANO M190 Przerzutka - tylnaSHIMANO ACERA M360 Manetki - SHIMANO ALTUS M310/ALTUS M315 Kaseta/wolnobieg - SHIMANO ALTUS HG31-8 / 11-34T Hamulce - SHIMANO ALTUS M315 (HYDRAULICZNE) Dźwignie hamulców -SHIMANO ALTUS M310/ALTUS M315 Piasty - SHIMANO RM33 / 32H / CZARNE Opony - IMPAC RIDGEPACK / 29x2.10 Pedały - VP / KORPUS TWORZYWO / RAMKA Z ALUMINIUM Kierownica - ZOOM / RISER / 31.8MM Siodełko - SELLE ROYAL VIPER Przełożenia - 24 Edytowane 17 Kwietnia 2018 przez Heady1991
lary84 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Też co oglądałem razem z kandsem i w końcu kupiłem unibike fusion i teraz zabrałem się za modyfikacje. Życzę wiele udanych kilometrów i daj znać kiedy się zacznie "a kupię sobie lepsze .......... do roweru"
Heady1991 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Oj coś czuję, że do dwóch miesięcy wleci nowy przedni amortyzator 32mm..bo ten 28mm przy mojej wadze się wygina na nierównościach (115kg mięsa). Ale dla laika póki co wystarczy taki sprzęt i dziękuję, na pewno wleci kilkaset kilometrow
Gość Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Sakwy i te błotniki jak dla mnie out. Straszne paździerze
Heady1991 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2018 No chyba wywalę te błotniki, natomiast sakwy zostawię bo rowerem do pracy mam zamiar dojeżdżać, a klucze, portfel, fajki, papu itp itd trzeba gdzieś wsadzić
lary84 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Godzinę temu, Heady1991 napisał: Oj coś czuję, że do dwóch miesięcy wleci nowy przedni amortyzator 32mm..bo ten 28mm przy mojej wadze się wygina na nierównościach (115kg mięsa). Ale dla laika póki co wystarczy taki sprzęt i dziękuję, na pewno wleci kilkaset kilometrow Czyli już się zaczęło 😀 mam podobną wagę u mnie korba już zmieniona na zintegrowaną, amortyzator powietrzny czeka w garażu, następna idzie przerzutka przód wraz z manetką a potem się zobaczy ( heh trzeba było od razu wydać ze 4000 i by był spokój, ale z drugiej strony nie było by frajdy z zakupów )
Heady1991 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2018 4000 to nie mój zasięg a tak niecałe 2000 wydane do tego za miesiąc, dwa wpadnie amorek... myślę do 500zł znajdę coś "porządnego" co się nie będzie wyginać pode mną haha
lary84 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Mój też nie ale jak się później zsumuje to wychodzi pokaźna kwota
Heady1991 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2018 też racja, na tą chwilę w planie wymiana amorka, reszta działa jak należy według mnie (jestem totalnym laikiem)
lary84 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Działa nie działa, ale to choroba, wymienisz i już choćby tylko dlatego że fajnie jest mieć coś lepszego.
Gość Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 10 godzin temu, Heady1991 napisał: No chyba wywalę te błotniki, natomiast sakwy zostawię bo rowerem do pracy mam zamiar dojeżdżać, a klucze, portfel, fajki, papu itp itd trzeba gdzieś wsadzić Fajki No tak mnie to nie dotyczy. Plecak mały 3l mi wystarcza.
borek83 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Czy jak zwykle lepiej wziąć rower na raty, ale już nazwijmy to docelowy (nigdy nie ma docelowego bo coś tam trzeba ulepszyć i zmienić po jakimś czasie) niż kupić za 2 tyś i w ciągu roku dołożyć kolejne 2 tyś, a i tak nie będzie wszystko takie jakie byłoby w rowerze nowym za 4 tyś. Ale jak ktoś lubi pogrzebać (jak ja) i do tego ma już zgromadzone odpowiednie narzędzia to można się bawić, stare graty opchnąć na olx, wpkaować coś indywidualnego w swoim kolorze czy coś, ale na zdrowy rozsądek lepiej od razu dołożyć do nowego i jeździć. Tylko wieczorem zamiast oglądać "na wspólnej" lepiej pogrzebać w piwnicy przy swoim ukochanym rowerku i po kryjomu przed żoną wymieniać nowy amorek odebrany od kuriera z dostawą do pracy, żeby nie widziała
Heady1991 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2018 (edytowane) 7 godzin temu, SpiderMAN napisał: Fajki No tak mnie to nie dotyczy. Plecak mały 3l mi wystarcza. Tak fajki.. Wiem paskudny nałóg... 7 godzin temu, borek83 napisał: Czy jak zwykle lepiej wziąć rower na raty, ale już nazwijmy to docelowy (nigdy nie ma docelowego bo coś tam trzeba ulepszyć i zmienić po jakimś czasie) niż kupić za 2 tyś i w ciągu roku dołożyć kolejne 2 tyś, a i tak nie będzie wszystko takie jakie byłoby w rowerze nowym za 4 tyś. Ale jak ktoś lubi pogrzebać (jak ja) i do tego ma już zgromadzone odpowiednie narzędzia to można się bawić, stare graty opchnąć na olx, wpkaować coś indywidualnego w swoim kolorze czy coś, ale na zdrowy rozsądek lepiej od razu dołożyć do nowego i jeździć. Tylko wieczorem zamiast oglądać "na wspólnej" lepiej pogrzebać w piwnicy przy swoim ukochanym rowerku i po kryjomu przed żoną wymieniać nowy amorek odebrany od kuriera z dostawą do pracy, żeby nie widziała Lubie się pobrudzić, narzędzia to nie problem, raz się wyda kilka stówek i będą służyć latami na pewno, a wymienianie części na lepsze i ta satysfakcja, że coś się samemu zrobiło...bezcenne hah.. A że jestem początkujący, to też nie chciałem pakować 4 000 w rower, na tą chwilę jestem "zajarany" tą "wolnością", a jak będzie za 2-3 miesiące to czas pokaże I co na pewno jest na już do wymiany to te rączki... są tragiczne po prostu.. Mają fakturę jak na zdjęciu... Edytowane 18 Kwietnia 2018 przez Heady1991
Heady1991 Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Mini update: Pozbyłem się błotników (aż).... I zrobiłem kilka fotek, co by lepiej było widać rower
lary84 Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Też mam niebieską ramę unibika i podoba mi się ten kolor, tylko te sakwy 😕
Heady1991 Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2018 (edytowane) 7 minut temu, lary84 napisał: Też mam niebieską ramę unibika i podoba mi się ten kolor, tylko te sakwy 😕 Wiem wiem... Pomyślę o samym uchwycie na telefon Też lubię ten matowy kolor ^^ I pytanie z innej beczki, jutro chce wyczyścić łańcuch i zębatki ze smaru (taki odebrałem ze sklepu), czy olej wazelinowy będzie ok do łańcucha? Edytowane 20 Kwietnia 2018 przez Heady1991
lary84 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 10 godzin temu, Heady1991 napisał: Wiem wiem... Pomyślę o samym uchwycie na telefon Też lubię ten matowy kolor ^^ I pytanie z innej beczki, jutro chce wyczyścić łańcuch i zębatki ze smaru (taki odebrałem ze sklepu), czy olej wazelinowy będzie ok do łańcucha? Z tego co mi wiadomo olej wazelinowy jest zbyt gęsty i lepki do łańcucha, szybko łapie wszelkie syfy, sam nigdy nie stosowałem więc moja odpowiedź opiera się na opiniach innych ludzi, jak kiedyś kupiłem smar do łańcucha marki giant w sprayu i jeszcze bo nie skończyłem, a smaruje nim wszystko co skrzypi 😀
Heady1991 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2018 (edytowane) 1 godzinę temu, lary84 napisał: Z tego co mi wiadomo olej wazelinowy jest zbyt gęsty i lepki do łańcucha, szybko łapie wszelkie syfy, sam nigdy nie stosowałem więc moja odpowiedź opiera się na opiniach innych ludzi, jak kiedyś kupiłem smar do łańcucha marki giant w sprayu i jeszcze bo nie skończyłem, a smaruje nim wszystko co skrzypi 😀 No to ja mam chyba jakiś dziwny ten olej, bo jest rzadki (konsystencja trochę jak ciepły olej do smażenia) i chyba lepsze to niż kaseta, łańcuch upaprane smarem, nie chce nic zniszczyć po tygodniu od kupna Albo przejechać łańcuch szmatką, żeby tego smaru było trochę mniej? Edytowane 21 Kwietnia 2018 przez Heady1991
TOMALA72 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Jezu wywal te torby na zakupy:)))))
Heady1991 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Co wy macie do tych toreb Wiem, wygląda okropnie, ale zabieram ze sobą imbusy, multitool, telefon, portfel, klucze i nie zmieszczę tego do tej małej torebki przy kierownicy
Rekomendowane odpowiedzi