Sportowy Majkel Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Witam, w czym prać odzież szosową ? 1
Andrzej Sawicki Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 W pralce, do 40 stopni. Jako detergent najlepiej działa szare mydło (potasowe) w płynie. Tańsze środki, oparte na mydle sodowym, z czasem uszkadzają sztuczne tkaniny. Trzeba sprawdzać skład, bo jest sporo "specjalistycznych" płynów, które mają skład taki sam jak zwykłe do bawełny. 2
Gość Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 lol ... w specjalnej wodzie (o tajnym składzie) z dodatkiem złota i srebra.... pranie ręczne - ciepła woda+jakiś płyn do płukania
nowikone Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Ja po prostu używam najzwyklejszego proszku do prania, bez żadnych dodatków typu płyn do płukania, zmiękczacze itd. i jeszcze nic mi się nie zniszczyło . 1
de Villars Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Ja również zwykły proszek, nie zauważyłem jeszcze negatywnych skutków dla ciuchów. Piorę zaraz po jeździe, w samym proszku bez dodatków, program krótki. 1
Gość Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Ja piorę w płynach do odzieży sportowej i nie dodaję zmiękczacza. Płyn kupuję w markecie - najczęściej jest to Perwoll Sport. Tani, butla duża, skuteczny.
de Villars Opublikowano 21 Maja 2018 Opublikowano 21 Maja 2018 10 godzin temu, MADMAX napisał: Kiedyś był program to produkty piorące przeznaczone na Niemiecki rynek mają lepszy skład niż te same produkty przeznaczone na wschód czyli Polska-Rosja Niestety to jest fakt, i nie dotyczy tylko proszków. Jakość w wielu produktach (w tym spożywczych) dostępnych w sklepach na terenie Polski jest mocno zaniżana w stosunku do tego co można kupić na zachodzie i jest to naprawdę wyczuwalne. Traktują nas jak trzeci świat któremu można wcisnąć wszystko... 1
Gość Opublikowano 21 Maja 2018 Opublikowano 21 Maja 2018 23 minuty temu, de Villars napisał: Niestety to jest fakt, i nie dotyczy tylko proszków. Jakość w wielu produktach (w tym spożywczych) dostępnych w sklepach na terenie Polski jest mocno zaniżana w stosunku do tego co można kupić na zachodzie i jest to naprawdę wyczuwalne. Traktują nas jak trzeci świat któremu można wcisnąć wszystko... Mam rodzinę w Niemczech i od bardzo dawna większość chemii mam stamtąd. Nie macie pojęcia jak gigantyczne są różnice... Czekolada inna, chemia inna... Głupie chipsy u nich sa na oleju słonecznikowym a u nas na palmowym. Co do tematu piorę w zwykłym płynie do prania ale może trzeba by kupić coś w stylu tego Perwolla.
Remar-Sport Opublikowano 29 Stycznia 2019 Opublikowano 29 Stycznia 2019 Możesz użyć też płynu do płukania plus proszku lub kapsuły, akurat to nie zaszkodzi o ile producent danej odzieży szosowej nie napisał innych wytycznych, akurat taką informację można znaleźć na metce odzieży.
Rekomendowane odpowiedzi