Shake Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Hej, Rozważam zakup pierwszych butów spd, faworytem jedynie obecnie model shimano Mt 5 z decathlona za 250 zł. Jakie pedały do tego? Czy muszą być z dodatkową platformą dla podtrzymania podeszwy. Czy może poczciwe pd 520 będą ok?
Puncu Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 @Zalas wywołuje Cię do tablicy. Ja mam MT54 i porównywałem je z różnymi pedałami SPD. Najłatwiej i najszybciej się wpiąć i wypiąć z M520, a próbowałem między innymi DXy
Zalas Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 5 minut temu, Puncu napisał: @Zalas wywołuje Cię do tablicy. Jestem 18 minut temu, Shake napisał: Hej, Rozważam zakup pierwszych butów spd, faworytem jedynie obecnie model shimano Mt 5 z decathlona za 250 zł. Jakie pedały do tego? Czy muszą być z dodatkową platformą dla podtrzymania podeszwy. Czy może poczciwe pd 520 będą ok? Właśnie wczoraj kupiłem właśnie w Deca MT-5. Dziś nabiłem testowe 15km w tych butach i powiem tak... bajka Wcześniej popylałem w jakiś tam Punca butach ale były dla mnie cholernie niewygodne. Kupiłem te MT-5 i jest bajecznie. Sztywność cacy, czyli są sztywne ale da się w nich chodzić. Rzep robi robotę, można praktycznie całkowicie unieruchomić stopę ja i zostawić sobie luz Wyglądają naprawdę na porządnie zrobione i są mięciutkie czego nie mogę powiedzieć o modelu niższym czyli MT-3. Łatwo się je czyści, tak już ubrudziłem . No i Decathlon bije na głowę ceną inne sklepy bo są tam za 250zł a w innych sklepach od 290-400zł . Na razie kocham te buty i mógł bym w nich chodzić na co dzień gdyby nie były tak sztywne (na dłuższe chodzenie się nie nadają). Podczas chodzenia bloku nie czuć pod stopą Jeśli chodzi o pedały ja używam jakiś tam VP ale dziś się wpinałem w 520 u Punca i wszystko normalnie działa Większa platforma raczej niewiele da oprócz upierdliwego wpinania
pizzaq Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Ja bym wybrał poczciwe M520. Nie do zarżnięcia, stosunkowo tanie i dobre, tak po prostu. @Zalas a śpij w nich, może będziesz szczęśliwszy Jak kupiłem rower rok temu to niemal w garażu spałem przez pierwsze kilka dni....
Zalas Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 17 godzin temu, pizzaq napisał: @Zalas a śpij w nich, może będziesz szczęśliwszy Jak kupiłem rower rok temu to niemal w garażu spałem przez pierwsze kilka dni.... No coś w tym jest. Mam wszystkie rowery (3) i sprzęt do nich w pokoju vis-a-vis łóżka Też myślę, że 520 będą dobrym wyborem.
Shake Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2018 dzięk miałem obawy czy te pedały w tych butach będą ok. Gdzieś w internetach (czy czasami nie na tym forum?) spotkałem się z przypadkiem, że ktoś w butach turystycznych z pedałami 520 doświadczał drętwienia stopy. Po zmianie na pedałami z dodatkwoą platformą było ok. Pewnie spowodowane to było niewystarczającą sztywnością podeszwy i uciskiem na jakiś nerw. No nic... trzeba będzie spróbować
Zalas Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 no ja się w 520 tylko wpinałem ale nie czułem jakiegoś bicia w stopę czy coś.
Rekomendowane odpowiedzi