Skocz do zawartości

Śląski Maraton Rowerowy 2017

Rekomendowane odpowiedzi

17-18 czerwca odbędzie się kolejna edycja Śląskiego Maratonu Rowerowego. 

Trasy maratonu:

MINI MARATON - 100 km limit czasowy - 5 h.
    MARATON - 200 km limit czasowy - 10 h.
    MEGA MARATON - 300 km limit czasowy - 15 h.
    SUPER MARATON - 400 km limit czasowy - 20 h.
    GIGA MARATON - 500 km limit czasowy - 24 h.
    ULTRA MARATON - 600 km limit czasowy - 24 h.
    BICIE REKORDU - 700 km limit czasowy - 24 h.

Szczegóły tutaj: Śląski Maraton Rowerowy 2017

Ktoś wybiera się?

O kurde do Mszanej  mam jakieś 20 km . Chciałem w tym roku pojechać  w trasę na 400km  a tu widzę , że towarzystwo miałbym już zapewniony.Chyba nie ja sam bym jechał na ten dystans. Tylko nie wiem czy to pętle  ,chyba na pewno tak ,co już mi się średnio podoba. Musze poczytać regulamin bo nie ukrywam ciekawa propozycja godna rozważenia :) 

34 minuty temu, Bizon napisał:

O kurde do Mszanej  mam jakieś 20 km . Chciałem w tym roku pojechać  w trasę na 400km  a tu widzę , że towarzystwo miałbym już zapewniony.Chyba nie ja sam bym jechał na ten dystans. Tylko nie wiem czy to pętle  ,chyba na pewno tak ,co już mi się średnio podoba. Musze poczytać regulamin bo nie ukrywam ciekawa propozycja godna rozważenia :) 

Witam,

Pętla ma 100km, w skrócie leci tak: Mszana -> Jastrzębie-Zdrój -> Zebrzydowice -> Petrovice u Karviny -> Godów -> Gorzyce -> Olza -> Tworków -> Bojanów -> Racibórz -> Lubomia -> Rogów -> Czyżowice -> Wodzisław Śląski -> Mszana

Pozdrawiam, :)

Gdybym jechał 400 km to 4 pętle.Jeżdżę tam czasem przez Olzę ,Racibórz pozostałe  miejscowości średnio kojarzę. Ciekaw jestem ilu będzie zawodników np na 400km bo w grupie zdecydowanie raźniej się jedzie taki dystans :)  Do czerwca kawał czasu więc jest czas na myślenie :)

• 2 miesiące temu...
Remigiusz Banach

VIII ŚMR w 2017 roku za nami. W poprzednim roku słaba forma i tylko miesiąc jakiejś tam jazdy i treningów na szosie dał oficjalny wynik (czas jazdy + postój w punkcie kontrolnym) 04:01:00 na 100 km. W tym roku zakładałem żeby zmieścić się w czasie 03:30:00. Niestety nie udało się.......... przejechałam ten dystans w oficjalnym czasie 03:10:47 :) (zarejestrowany czas jazdy to 03:08:42). Limit czasowy na 100 km to 5 godzin.

Ale i tak największy szacun dla uczestnika, który bił rekord maratonu i wystartował sam na dystansie 700 km! Limit czasowy miał 24 godzin...... oficjalny jego czas to 23:56:21!

Niestety nie byłem w stanie wyratować. Co do Twojego startu no cóż nie udało się teraz uda się następnym razem :P Gratulacje 3:10:47 ładnie . A co do uczestnika na 700km mogę powiedzieć ,że nie jestem mu godzien zapiąć rzepa u jego sandała yyyy... buta :)