Skocz do zawartości

Rower CUBE Analog 21" 2018- Wart ceny ?

gleba

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,

Jestem nowym forumowiczem , także z góry proszę o wyrozumiałość co do mojej osoby..

Moje pytanie brzmi : Czy rower CUBE Analog 21" jest warty swojej ceny czy może w tej cenie (cena katologowa 3099zl) warto kupić coś innego , lepszego w tej cenie.
Jeżeli chodzi o CUBA analoga z 2018 szukałem polskich recenzji na jego temat bądź ludzi , którzy mogą się wypowiedzieć na jego temat , lecz moje poszukiwania były na daremne . Może znajdzie się wśród forumowiczów , ktoś kto posiada taki rower bądź wie na jego temat dość dużo , tyle by móc się sensownie wypowiedzieć. Rower generalnie ma służyć do jazdy po bezdrożach i lekkich wypadów w góry . Chciałem zaznaczyć , że przesiadam się ze Scotta Aspecta 980 także mam nadzieję , że się miło zaskoczę gdy przeskoczę na cuba 9_9 
http://www.ebikeserwis.pl/rower-cube-analog-21-grey-red-29-2018,3,9090,11275

Pozdrawiam 
Kamil

Opublikowano (edytowane)

Sam przymierzam się do tego Analoga. Na plus jest na pewno RockShox XC30 z blokadą z manetki i nienajgorszy napęd.

Trochę dziwna jest dla mnie kaseta 12-36 zamiast 11-36. Niby jeden ząbek, ale sprawdzałem w kalkulatorze przełożeń i przy kadencji 80 prędkość max to 37 km/h. Z 11T pokazuje 40 km/h.

Ogólnie to pewnie wszyscy polecą Ci Rometa Mustanga, bo jest tańszy, a ma powietrzny amor.

Ja bym się spytał o rabat, bo tego Analoga proponowano mi w lokalnym sklepie rowerowym za 2750 zł.

Edytowane przez qbratek
Opublikowano

Dziękuje , i o taką opinie mi chodziło .
Dzisiaj jade do salonu także na pewno bede pytał o jakiś rabat , tym bardziej , ze biore dwa cuby . Drugi dla mojej kobiety.
Przymierzałem się do mustanga ale nie moge się przekonać jakoś do rometa .. mimo ,że wizualnie podoba mi się :)

qbartek - i co w takim razie wziąłeś skoro przymierzałeś się do cuba ?

Opublikowano
30 minut temu, gleba napisał:

ale nie moge się przekonać jakoś do rometa

Zawsze można zakleić napis na ramie bo obydwa to i tak chińczyki.

Opublikowano
38 minut temu, gleba napisał:

qbartek - i co w takim razie wziąłeś skoro przymierzałeś się do cuba ?

Jeszcze nic. O Analogu rozmawiałem w sobotę, ale nie było na stanie rozmiaru 19''. Miały być w tym tygodniu.

Dzwoniłem wczoraj, przyszły dwa i od razu się sprzedały. :)

Kolejne pięć ma być po niedzieli, więc w międzyczasie chcę obejrzeć Treka X-Caliber 7 i Meridę Big Nine 300, bo kusi mnie napęd 2x.

Zobaczę też, jaki rabat dostanę na Treka i Meridę. Jak nie będzie sensowny, to będzie Analog.