Smart_Dog Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Witam, czy jest jakaś minimalna wartość ciśnienia w amortyzatorze ? Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Ciśnienie zależy w głównej mierze od wagi rowerzysty wiec ciężko określić ile to ma być. W każdym razie powinno być takie aby amor nie dobijał na byle korzeniu a żeby najoptymalniej spełniał swoją funkcje SAG powinien wynosić około 20-25% skoku.
ACTIVIA Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 (edytowane) Poniżej tabela ciśnień Edytowane 15 Kwietnia 2018 przez ACTIVIA
GrochowaMTB Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Dnia 10.04.2018 o 22:23, Smart_Dog napisał: Witam, czy jest jakaś minimalna wartość ciśnienia w amortyzatorze? Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka Istnieje. Ostatnio niezbyt umiejętnie próbowałem napompować (pompka zepsuta) i zeszło mi za dużo powietrza i amortyzator na dobrą sprawę nie nadawał się do eksploatacji.
Smart_Dog Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Dzięki kolego ! Takiego czegoś szukałem przez dłuższy czas pozdrawiam Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu TapatalkaJeszcze spytam, zauważyłem że im mniejsze ciśnienie to lagi opadają, przy ciśnieniu 5.5 bara, wartość ugięcia wynosiła 87 mm czy to normalne?Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka
ACTIVIA Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Tak normalne bo komora negatywna ma 2 sprężyny o jednej twardości przez to żeby ustawić sobie niskie ciśnienie to także byś musiał pokombinować ze sprężynami żeby były mieksze
Rekomendowane odpowiedzi