Skocz do zawartości

Upgrade Trek X Caliber 7 2018

mirekh

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z uwagi na to, że jestem kompletnym laikiem w tych wszystkich systemach i oznaczeniach proszę o pomoc.

Mam rower jak w temacie i przez własną niefrasobliwość uszkodziłem korbę (krzywo wkręciłem platformę i uszkodziłem gwint w korbie do tego stopnia, że platforma wypadła). Ponieważ już w momencie zakupu planowałem upgrade napędu po zużyciu to ta chwila bardzo szybko nadeszła. Ale do brzegu:

- chcę założyć korbę XT FC M8000 36/26 i nie mogę dojść jaki założyć suport (wiem że musi być Hollowtech II)

Obecnie mam(miałem to właściwe słowo)  Acera M3000, 36/22 i oś suportu - uszczelniane łożyska maszynowe?.

Proszę o podpowiedź jaki suport założyć i czy obecna przerzutka przednia Deore M400 i tylna Acera M3000 obsłużą mi obecny układ 2/9. Docelowo chcę mieć 2/11 i planowana korba ma być początkiem modernizacji. 

pozdrawiam

Mirek

Opublikowano

Miałeś korbę 2x i będziesz miał korbę 2x, wszystko będzie działać dobrze.

Co do suportu, to przydało by się znać typ, szerokość mufy...

Mniemam, że jak w poprzednich rocznikach jest wkręcany, więc powinno wystarczyć Ci

https://www.centrumrowerowe.pl/wklad-suportu-accent-bb-ex-pro-pd1643/?v_Id=29271&gclid=Cj0KCQjw5LbWBRDCARIsALAbcOenJCCU9aKjwQzkeJKJtlAFz9vNeURpVajTX6i3VYiAtdVkQIeYgwQaAjVOEALw_wcB

W zestawie masz odpowiednie podkładki, by suport dobrze zamontować z odpowiednim offsetem w pożądaną stronę.

Opublikowano

Dziękuję, utwierdziłeś mnie w moich poszukiwaniach.

Temat wyczerpany.