Steve Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Cześć, używa bądź używał ktoś z was komputerka od Brytona ? Dokładniej model 310 lub 330. Wpadł mi on ostatnio w oko a na zagranicznych forach ma wielu zwolenników tyle że większość poleca od razu zamówić czujniki bo jest dokładniejszy zapis w lasach. Cenowo wychodzi ok 220zl za 310. Co powiecie o takim komputerku ? Warto się w to ładować ? Pozdrower.
GBike Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 9 godzin temu, Steve napisał: Cześć, używa bądź używał ktoś z was komputerka od Brytona ? Dokładniej model 310 lub 330. Wpadł mi on ostatnio w oko a na zagranicznych forach ma wielu zwolenników tyle że większość poleca od razu zamówić czujniki bo jest dokładniejszy zapis w lasach. Cenowo wychodzi ok 220zl za 310. Co powiecie o takim komputerku ? Warto się w to ładować ? Pozdrower. Bryton'a nie używam ale mogę polecić tobie inny chiński produkt iGPSport . Model który posiadam mniej więcej od miesiąca to iGPS 50E ver 1.4 . Nie musisz na dzień dobry nic dokupywać . Żadne lasy przelatujace bociany i tego typu historie nie przeszkadzają mu w prawidłowej pracy.
cerberek Opublikowano 5 Czerwca 2020 Opublikowano 5 Czerwca 2020 W dniu 11.04.2018 o 03:41, GBike napisał: Bryton'a nie używam ale mogę polecić tobie inny chiński produkt iGPSport . Model który posiadam mniej więcej od miesiąca to iGPS 50E ver 1.4 . Nie musisz na dzień dobry nic dokupywać . Żadne lasy przelatujace bociany i tego typu historie nie przeszkadzają mu w prawidłowej pracy. Jak ten IGPSport 50E. Nadal jesteś zadowolony? Możesz podesłać przykładowe nagranie z niego (plik FIT)?
Medzamir Opublikowano 21 Listopada 2020 Opublikowano 21 Listopada 2020 Bryton Rider 750 - nowość!!! Nie chce zakładać nowego tematu a ten ma akurat dość ogólnikowy tytuł więc wrzucam tu.https://velonews.pl/posts/6736-nowy-innowacyjny-komputer-rowerowy-bryton-rider-750Względem poprzednich modeli dodano prawdziwe profile rowerów - od teraz każdy z trzech może mieć inaczej poustawiane ekrany.Lepszy czas pracy na baterii względem 860 bo do 20h.Wyszukiwanie głosowe
Bujak Opublikowano 19 Grudnia 2020 Opublikowano 19 Grudnia 2020 Czy są tu użytkownicy Bryton 750? Zastanawiam się nad przejściem z 450 właśnie na 750 i chętnie przeczytam wasze opinie. @Yarooo?
Yarooo Opublikowano 20 Grudnia 2020 Opublikowano 20 Grudnia 2020 W dniu 19.12.2020 o 15:39, Bujak napisał: @Yarooo? Dotychczas z licznikiem przejechałem około 140km z czego nawigując nieco ponad 40km. Po tak krótkim okresie użytkowania trudno o opinie, raczej o wstępne uwagi. Dane które widać na ekranie są bardzo wyraźne. Ma to dla mnie duże znaczenie gdyż mam problemy ze wzrokiem, a mimo to cyfry nawet w najmniejszych kafelkach są widoczne. Wyświetlacz dobrze reaguje na "klikanie" niestety z przesuwaniem ekranów jest już gorzej. Ekrany można przesuwać również za pomocą przycisku i ta opcja bardziej przypadła mi do gustu. Nawigacja była głównym powodem dla którego chciałem kupić nowy licznik i tutaj się nie zawiodłem działa bardzo dobrze. Chciałbym zaznaczyć że nie używałem liczników Garmin i Wahoo i nie wiem jak na ich tle prezentuje się Bryton Rider 750. Moim poprzednim licznikiem był Bryton Rider 310 i przeskok jeżeli chodzi o jakość wykonania, materiały i ogólny efekt WOW jest niesamowity. Po przejechaniu 140km jestem zadowolony z zakupu i mam nadzieje że tak pozostanie. 1 1
Dombek Opublikowano 20 Grudnia 2020 Opublikowano 20 Grudnia 2020 Czy aby ten komputerek był w stanie nawigować musi być podłączony do apki na telefonie czy jest w stanie robić to offline?
Medzamir Opublikowano 21 Grudnia 2020 Opublikowano 21 Grudnia 2020 Czy ma androida jak 860 czy własny system? Zwróć uwagę na to jak długo trzyma bateria i czy można ładować w trakcie używania.
Yarooo Opublikowano 21 Grudnia 2020 Opublikowano 21 Grudnia 2020 (edytowane) 14 godzin temu, Dombek napisał: Czy aby ten komputerek był w stanie nawigować musi być podłączony do apki na telefonie czy jest w stanie robić to offline? W czasie nawigowania licznik nie musi być sparowany z apką w telefonie. 6 godzin temu, Medzamir napisał: Czy ma androida jak 860 czy własny system? Najprawdopodobniej Android, chociaż nie jestem na 100% pewien 6 godzin temu, Medzamir napisał: Zwróć uwagę na to jak długo trzyma bateria Jeszcze za wcześnie żeby coś powiedzieć. 6 godzin temu, Medzamir napisał: czy można ładować w trakcie używania. Tak. Edytowane 21 Grudnia 2020 przez Yarooo 1
Bujak Opublikowano 21 Grudnia 2020 Opublikowano 21 Grudnia 2020 @Yarooo czy można włączyć nagrywanie śladu, a potem zmienić cel nawigacji bez zatrzymywania nagrywania?
Yarooo Opublikowano 21 Grudnia 2020 Opublikowano 21 Grudnia 2020 Nawigacje możesz włączyć i wyłączyć w dowolnym momencie i nie ma to wpływu na zapisywanie śladu. 1
Medzamir Opublikowano 21 Grudnia 2020 Opublikowano 21 Grudnia 2020 Czy w trakcie nawigacji pika przed zakrętami lub po zjeździe z trasy? Czy po zjeździe ze śladu przelicza na nowo trasę?
Yarooo Opublikowano 21 Grudnia 2020 Opublikowano 21 Grudnia 2020 Tutaj jest sporo informacji. https://portal.bikeworld.pl/artykul/testy_i_nowosci/nowosci_sprzetowe/18613/nowy_komputer_rowerowy_z_gps_bryton_rider_750 http://kolarsko.com/bryton-750-rewolucja-komputerach-rowerowych/
Bujak Opublikowano 22 Grudnia 2020 Opublikowano 22 Grudnia 2020 Naprawdę ostatnie pytania 😁 1. Ile pamięci jest widoczne z poziomu PC /ile z tego jest wolnego miejsca? 2. Czy po uruchomieniu nawigacji bezpośrednio na liczniku są wskazówki dla następnego zakrętu?
Yarooo Opublikowano 22 Grudnia 2020 Opublikowano 22 Grudnia 2020 W domu będę dopiero jutro wieczorem i wtedy odpowiem.
Yarooo Opublikowano 23 Grudnia 2020 Opublikowano 23 Grudnia 2020 20 godzin temu, Bujak napisał: Naprawdę ostatnie pytania 😁 Spoko. 20 godzin temu, Bujak napisał: Ile pamięci jest widoczne z poziomu PC /ile z tego jest wolnego miejsca? 13,7GB wolnych z 14,5GB. 20 godzin temu, Bujak napisał: Czy po uruchomieniu nawigacji bezpośrednio na liczniku są wskazówki dla następnego zakrętu? To zależy. Nawigacja dzieli zakręty na te "ważne"(skrzyżowania) i nazwijmy je "oczywiste". Strzałka pokazująca kierunek skrętu informuje nas tylko o tych "ważnych" zakrętach. Podobnie jest z sygnałem dźwiękowym ostrzegającym przed zakrętem, który słychać tylko przed "ważnymi" zakrętami. 1
Bujak Opublikowano 23 Grudnia 2020 Opublikowano 23 Grudnia 2020 Super. Dodam go do listy oczekiwanyvh prezentów, ale wyżej jest jeszcze w kolejce DJI Osmo Action.
fisiek Opublikowano 10 Stycznia 2021 Opublikowano 10 Stycznia 2021 W dniu 21.12.2020 o 18:49, Yarooo napisał: Nawigacje możesz włączyć i wyłączyć w dowolnym momencie i nie ma to wpływu na zapisywanie śladu. Yarooo powiedz mi czy mając ustawioną nawigację można przeskakiwać na inne ekrany, czy można wgrywać tracka i nawigować po śladzie, czy nawigacja przy komunikatach jak i sam komputerek wydaje jakieś sygnały dźwiękowe przy używaniu?
Fenikspo Opublikowano 13 Stycznia 2021 Opublikowano 13 Stycznia 2021 Zapewne dopiero wiosną będę testował możliwości komputerka ale od siebie mogę powiedzieć że ustawienie treningu a serwisie brytona to jakiś żart, przynajmniej na razie mi się to nie udało. Na razie wyznaczyłem sobie znaną trasę 20km i spróbuję odtworzyć ją na trenażerze, może coś z tego będzie, ale to się zobaczy.
Bujak Opublikowano 19 Lutego 2021 Opublikowano 19 Lutego 2021 (edytowane) Okazuje sie, źe: 750 nie ma nawigacji offline (nie wytyczy trasy bez telefonu i sieci) Nie zaktualizuje trasy bez sieci Nie ma klawiatury (tylko wyszukiwanie glosowe) W związku z tym jednak kupiłem starszy model 860, ktory ma pełną nawigację Edytowane 19 Lutego 2021 przez Bujak
rav3k Opublikowano 26 Lutego 2021 Opublikowano 26 Lutego 2021 W dniu 19.02.2021 o 07:10, Bujak napisał: Okazuje sie, źe: 750 nie ma nawigacji offline (nie wytyczy trasy bez telefonu i sieci) Nie zaktualizuje trasy bez sieci Nie ma klawiatury (tylko wyszukiwanie glosowe) W związku z tym jednak kupiłem starszy model 860, ktory ma pełną nawigację Jak wrażenia z używania 860? Daje radę? Jesteś zadowolony? Nawigacja z tego co widzę daje radę ale nie wiem jak z pozostałymi funkcjami
Bujak Opublikowano 26 Lutego 2021 Opublikowano 26 Lutego 2021 Na razie za krótko używam, ale jestem na tak. Tu jest wątek dedykowany dla 860 i tam będę pisał o nim więcej.
Rekomendowane odpowiedzi