Skocz do zawartości

Spodenki MTB

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam wiecznie problem z krótkimi spodenkami, z długimi zresztą też, bo mam potężne uda. Wszystkie spodenki jakie posiadam żeby wlazły mi na udo to muszę kupować sporo za duże w pasie co jest bardzo irytujące. Jakie spodenki nie lajkrowe (niedrogie) moglibyście polecić?

Opublikowano (edytowane)

Mam ten sam problem. Najczęściej muszę kupować rozmiar XL, aby weszły na uda. Ale to zależy od konkretnego fasonu, dlatego pozostaje przymierzyć w sklepie.

Krótkie spodnie Berkner kupiłem M. Większe miały za dużą gąbkę. Z trudem wchodzą na uda, ale idzie się przyzwyczaić. Natomiast długie spodnie Berkner wybrałem XL, gdyż mniejszych nie udało się założyć. Letnie bez szelek są za duże i spadają, a zimowe ocieplane z szelkami leżą idealnie i nie spadają nawet bez założenia szelek.

Tak więc musisz pochodzić po sklepach i spróbować różne rozmiary.

Edytowane przez Korposzczur
Opublikowano

Niewiele mam sklepów w okolicy z takimi ciuchami. Czasem jedynie odwiedze decathlon, a tam to już w ogóle jest masakra.

U mnie to są rozmiary raczej XXl 5 cm nad kolanem mam 53cm a jakieś 15 cm nad kolanem 59cm. przy spięciu mięśni na rowerze, dochodzi jeszcze kilka centymetrów.

I zazwyczaj jak przymierzam spodenki które powiedzmy że w udzie są ok to w pasie maja ze 110.

Opublikowano
Dnia 10.04.2018 o 13:04, Kruup napisał:

Niewiele mam sklepów w okolicy z takimi ciuchami. Czasem jedynie odwiedze decathlon, a tam to już w ogóle jest masakra.

U mnie to są rozmiary raczej XXl 5 cm nad kolanem mam 53cm a jakieś 15 cm nad kolanem 59cm. przy spięciu mięśni na rowerze, dochodzi jeszcze kilka centymetrów.

I zazwyczaj jak przymierzam spodenki które powiedzmy że w udzie są ok to w pasie maja ze 110.

Przed chwila sie tez mierzylem nad kolanem mam 52cm wysoko 64cm .w pasie 96cm nie ma najmniejszego problemu z sodenkami z deca kupilem podszortowe 900tki rozmiar L . szorty endury rozmiar XL .

20180219_144025.jpg

Opublikowano

Przymierzałem te w decathlonie i mi jakoś one nie podchodza, ciasne były a w pasie odstawały.

Opublikowano
Dnia 10.04.2018 o 13:04, Kruup napisał:

Czasem jedynie odwiedze decathlon, a tam to już w ogóle jest masakra.

Radzę odwiedzić w D inne działy a nie tylko rowerowy.

Fajne długie spodnie (wersja cienka i gruba) kupiłem na dziele turystycznym a spodenki 1/2 na wierzch na dziale dla biegaczy.

Opublikowano
Dnia 15.04.2018 o 20:43, Motke napisał:

Fajne długie spodnie (wersja cienka i gruba) kupiłem na dziele turystycznym a spodenki 1/2 na wierzch na dziale dla biegaczy.

Większość spodni jakie tam przymierzalem zle na mnie leżą, wszystkie sa za duże wpasie.

Wczoraj wysyłkowo zakupilem spodenki Force Blade z tabel wychodziło ze idealny w pasie bedzie rozmiar L co mnie mocno dziwilo bo nigdy jeszcze tak malego rozmiaru nie kupowałem :) spodenki dziś dostałem i w pasie idealne, w udzie idealne nic nie krepuje ruchów, także rozmiarowke maja dobrze rozpisaną. Zadowolony jestem z zakupu :D

Opublikowano (edytowane)

9 godzin temu, revolta1 napisał:

Bez foty sie nie liczy :P

A proszę, na modelu nawet, czyli na mnie ;)

received_1875086869210517.jpeg

Edytowane przez Gość