kbn Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Cześć, Jakiś czas temu miałem problemy ze skurczami. Budziłem się w nocy i myślałem że rozerwie mi łydki. Następnie podczas treningów ciągle mikro skurcze, które po jakimś czasie jazdy doprowadzały do mocnego skurczu. Od razu pomyślałem - magnez, natomiast znajomy polecił mi żeby pomyśleć o tym żeby przy dużej ilości sportu pomyśleć zarówno o zbiorze witamin i minerałów. I tak kupiłem suplement Olimp vita-min multiple sport. Skurcze przeszły i jest wszystko super, ogólnie też wydaje mi się że moje samopoczucie jest lepsze (ale wiadomo może to być placebo ) Ale do czego zmierzam ... Mój mocz ma kolor jakiego nigdy nie widziałem. Ciężko mi go opisać. Jest bardzo intensywnie złoty, nawet żółty (chociaż to przesada), no wygląda jak rosół z za dużą ilością kostek bulionu (umiecie to sobie wyobrazić? ) Czy to normalne? Co to sygnalizuje? Za mało wody? (Pije tyle co zawsze, a wcześniej tak nie miałem), czy może zestaw tych wszystkich witamin to powoduje? Z góry dziękuję za informację, jeżeli ktoś miał doświadczenie z tym suplementem Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Jak bys wpisał w google to o co tu pytasz, to wyskoczyłoby Ci mnóstwo odpowiedzi na twój "problem" A nawet jest dyskusja na temat tych konkretnych witamin Olimpa. Może to być spowodowane nadmierna iloscia niektórych witamin, albo pijesz za mało wody.
gielo Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 (edytowane) Tak jest to normalne. Mocz tez może inaczej śmierdzieć po witaminach. Co do skurczy, to kiedyś także miałem z nimi problem i to dość spory. Pomogło całkowite odstawienie kawy, ponad półroczna suplementacja witaminami +minerały (Trec Nutrition) + dodatkowo magnez, także zmiana diety (także obowiązkowo przynajmniej raz dziennie banan lub jabłko, jakieś warzywa do każdego posiłku). Przyczyna skurczów może być nie tylko brak magnezu ale także potasu, także niedobory innych elektrolitów, złe nawodnienie Edytowane 10 Kwietnia 2018 przez gielo
kbn Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Rozumiem Pomyślałem, żeby brać może te tabletki co 2 dni? Albo np. 1 dzień - witaminy, 2 dzień - minerały. Z tym że zastanawiam się jak to zrobić. Brać w dzień treningowy, czy może w dzień jak się regeneruje (jeżdżę co 2 dni). Jak myślicie?Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Witaminy to raczej brałbym codziennie. BCAA + Glutamina. są dobre na regeneracje. BCAA bierzesz przed treningiem, po treningu BCAA + Glutamina. A w dni nie treningowe rano naczczo BCAA + Glutamina.
magietka Opublikowano 16 Maja 2018 Opublikowano 16 Maja 2018 Masakra, znam to uczucie rozrywanych łydek :/ ostatnio mnie tak rwało, właśnie też późnym wieczorem mnie złapał skurcz i następnego dnia jeszcze zanim rozchodziłam, to czułam te łydki. Jeśli tak jak piszecie przyczyną są niedobory elektrolitów, to co myślicie o tym, żeby pić w dni treningowe elektrolity? Kiedyś przypadkiem odkryłam, że mnie stawiają na nogi elektrolity ze stoperanu :D jak miałam grypę żołądkową to kupiłam i potem mi zostało i piłam w upały, jak mi było słabo i zauważyłam, że pół godziny po wypiciu już się czuję normalnie. No a ostatnio gdzieś w gratisie dostałam saszetki isoactiv z activlabu i nawet chyba lepiej działają i się zastanawiam, czy nie kupić puszki i rozrabiać z wodą do bidonu? Czy lepiej jednak to BCAA?
KingaM Opublikowano 17 Maja 2018 Opublikowano 17 Maja 2018 BCAA to są aminokwasy. Minerały to osobna rzecz, choć można zestawy też znaleźć...
Rekomendowane odpowiedzi